Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Pogledajte hrvatske sutkinje za Olimpijske igre

Iako je Hrvatska svjetska rukometna velesila, u najvišoj svjetskoj sudačkoj kategoriji donedavno smo imali jedan jedini sudački par. No od sad imamo još jedan, a da bi stvar bila zanimljivija, riječ je o - sutkinjama. Helena i Emina već se spremaju se za Olimpijske igre u Londonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Helena i Emina rođene su Kutinjanke, sestrične i vrhunske rukometne sutkinje. Emina je srednjoškolska profesorica tjelesnog odgoja, a Helena radi u Hrvatskim vodama i sprema doktorat na PBF-u. Od nedjelje su na elitnoj IHF-ovoj listi i uskoro će suditi najprestižnija svjetska natjecanja.

'Počet ćemo s mlađim dobnim uzrastima, a onda se kasnije nadamo seniorskim svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama', izjavila je Helena.

Tendencija je da žene sude ženama, a muškarci muškarcima, ali Helena i Emina sudile su i mnogobrojne muške utakmice ovog prilično grubog sporta.

'Ja bih rekla da je lakše suditi muškima, jer su faul i igra puno čišći. Muški imaju nekog respekta prema nama, dok djevojke znaju biti ponekad malo vulgarnije', objasnila je Emina.

Na IHF-ovoj sudačkoj listi dosad je bio jedan jedini hrvatski par: Gubica-Milošević.

'Potrebano je puno truda, odricanja i vrlo dobra fizička kondicija', rekla je Helena.

Od suđenja, kažu, mogle bi živjeti da su profesionalke u Njemačkoj. No svoj stalni posao jako vole i s guštom usklađuju obveze.

Osim suđenja, škole i stručnog usavršavanja, njihovi snovi sežu i dalje. Uspješne, pametne i svestrane, Helena i Emina na ponos su i svom rodnom kraju i hrvatskom rukometu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider