Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DRAMA U NOVOM SADU

VIDEO Srbija savladala Norvešku golčinom u posljednjim sekundama utakmice

U susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, rukometaši Srbije u dramatičnoj su završnici savladali Norvežane.

Srbija - Norveška (Foto: screenshot)

Rukometaši Srbije i Norveške odigrali su u Novom Sadu sjajnu utakmicu za vodeće mjesto skupine 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se u siječnju iduće godine održati u Njemačkoj.

Pobjedu su odnijeli domaći, iako od treće minute, kad su vodili rezultatom 2:1, pa sve do 57., kad su poveli 24:23, nisu bili u vodstvu.

Norvežani vodili većinu utakmice

No, hrabro su Orlovi hvatali prednost sjajnih Norvežana, koji su sredinom prvog dijela imali četiri pogotka prednosti (6:10), dok su nekoliko puta tijekom susreta odlazili na tri.

Ipak, nisu izdržali. Srbi su u završnici došli do pobjede i to na teško moguće dramatičniji način.

17 sekundi prije kraja gosti su pogodili za 24:24, a Srbija nakon kretanja s centra nije imala puno vremena. Morao se odigrati brzi napad i šut, koji je s lijeve strane, nakon dodavanja Lazara Kukića, izveo Uroš Borzas.

Borzas se odabrao nisku opciju udarca, koji je silovito završio pod gredom vratara Bergeruda. Bilo je tri sekunde do kraja i navijači u prepunom novosadskom SPENS-u su mogli početi slaviti.

Najbolje trenutke utakmice i pogodak odluke možete vidjeti OVDJE.

Srbija je u dosadašnjem tijeku kvalifikacija ostvarila sve tri pobjede, no sve vodi k tome da će oni i Norvežani rutinski izboriti završnicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider