Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PRILOG DNEVNIKA NOVE TV

VIDEO Split se sprema za početak Europskog prvenstva u vaterpolu

Sutra započinje Europsko prvenstvo u vaterpolu, kojem će Split do 10. rujna biti domaćin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Splitu je sve spremno za početak Europskog vaterpolskog prvenstva koje će se iduća dva tjedna održavati u Spaladium Areni. Prvenstvo počinje u subotu, a hrvatski vaterpolisti u bazen će prvi put u ponedjeljak protiv Malte.

Prvenstvo je najavio izbornik Hrvatske, Ivica Tucak.

"Da će biti izuzetno teško, to je jasno svakome. Da je to sport u kojem se ne može predvidjet ništa, to je jasno, međutim da će postojati jedna ogromna želja, jedan ogroman motiv da igrajući pred našom publikom, da igrajući u ovom predivnom gradu u našoj domovini, pokažemo sve što možemo i pokušamo otić što je moguće dalje...", rekao je Tucak, ne dovršivši rečenicu, no svi znamo što je htio reći.

Djevojke kreću sutra

Već sutra kreće ženski dio prvenstva, a hrvatske vaterpolistice dočekuju Nizozemsku. No, pripreme nisu prošle bez problema. Izbornik Aljoša Kunac zbog korone je ostao bez dvije igračice, pa su dan uoči prve utakmice stigle nove dvije vaterpolistice.

"U zadnjih 10-15 dana, šta smo napravili napravili smo, to nekad može biti i dobro za dobar rezultat, nekad i previše treninga. Mi smo zadovoljni pripremama i nadamo se dobrom rezultatu", kratko je rekao Kunac.

Montažni bazen u Spaladiumu već su isprobali i vaterpolisti Srbije, a niihov izbornik Dejan Savić za organizaciju ima samo pohvale. Iako mu je reprezentacija značajno izmjenjena i pomlađena s čak 11 igrača, nada se i dobrom rezultatu .

"Za ovo Europsko prvenstvo imali smo i određene povrede, ali to neće utjecati na tradiciju sppskog vaterpola, odnosno na naše ciljeve, a to je osvajanje jedne medalje", potvrdio je Savić ono što svi jako dobro znamo.

U Splitu se uoči početka 35. izdanja Europskog prvenstva glancaju posljednji detalji, a dva specijalno izgrađena bazena za ovu prigodu čekaju i prvu službenu premijeru.

Svoju službenu premijeru čeka i službena maskota Roko, a on na pitanje što će Hrvatska osvojiti na ovom prvenstvu odgovara onako kako možete vidjeti u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX