Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: Pogledajte s čime poznata posada kreće na najveći svjetski reli

Relijaška momčad Team X-raid, najpoznatija po svojim sudjelovanjima na Dakarskom reliju s BMW-ovim terencima, u južnoameričku će pustinju ove godine poslati i posadu u Mini Morrisu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuzi Guerlain Chicherit (32) i Michel Perin (53) svakako će, za volanom X-raidova Mini Countrymana, biti jedan od najinteresantnijih parova tijekom natjecanja. Ako ne iz rezultatskih, onda svakako iz pojavnih razloga.

Francuzi će se priključiti golemoj X-raidovoj vojsci posada i pomoćnog osoblja, u kojoj je ukupno 80 ljudi: šest posada u BMW-ovim terencima, osam u teretnim vozilima, te još osam predstavnika na motociklima i četverociklima. Pogonit će ih dizelski motor kojeg su počeli dotjerivati u studenom uz pomoć BMW-a i Magna Steyra. Prve bi prave testove trebali odraditi 13. i 14. ovog mjeseca.

Reli Dakar održat će se treći put na južnoameričkoj ruti, Argentinom i Čileom. Započet će na Novu godinu u Buenos Airesu, gdje će i završiti 16. siječnja.

Mini je od 1994. godine, kao marka vozila u portfelju britanskog Rovera, dospio pod vlasništvo BMW-a. Šest godina kasnije Nijemci su rasformirali Rover, ali su zadržali licencu na Mini. Ove su godine predstavili model Mini Countryman kao crossover SUV, čija bi serijska prodaja trebala započeti tijekom 2011. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider