Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
LUDNICA U ALEXANDRA PALACEU

VIDEO Pikado ima novog svjetskog prvaka, a najbolji "leg" u povijesti svakako morate pogledati

Michael Smith prvi put je postao svjetski prvak u pikadu, savladavši Michaela Van Gerwena u spektakularnom finalu.

Michael van Gerveen i Michael Smith (Foto: Afp)

Iako je kroz četvrtfinale i polufinale prošao bez izgubljenog seta, Michael Van Gerwen ipak nije uspio u svojem šestom finalu doći do četvrte titule prvaka svijeta u pikadu. Savladao ga je 32-godišnji Englez Michael Smith rezultatom 7:4 u setovima.

Bio je to sjajan meč, u kojem je Van Gerwen poveo 1:0, nakon čega je Smith došao u vodstvo 2:1, no onda ponovno iduća dva seta uzima Nizozemac. Tada je Smith podigao kvalitetu svoje igre te uzeo četiri seta zaredom i poveo 6:3. Van Gerwenu su za titulu trebala četiri seta u nizu, no uspio je uzeti tek jedan. Već drugi je rezultatom 3:2 pripao Smithu te se titula prvi put nakon 2018. godine vraća u Englesku.

Najspektakularniji i najbolji leg u povijesti

Najspektakularniji dio finala ipak se dogodio u drugom setu, i to u njegovu trećem legu, koji je odmah nazvan najboljim frameom svih vremena. Trebali smo čekati puna 94 meča za prvu "savršenu devetku" na prvenstvu i onda smo je dočekali u situaciji gdje su oba igrača imali priliku doći do nje. 

Savršena devetka je završetak lega sa samo devet strelica, a to su obojica imali priliku napraviti. Ipak, Nizozemac je svojom devetom promašio dvostruki 12 za izlaz, dok se Smithu to nije dogodilo. Cijeli leg komentatori su pratili u nevjerici, a na kraju su eksplodirali.

Uostalom, imate to priliku vidjeti sami.

Nakon toga meč je potrajao još neko vrijeme i ponudio nekoliko spektakularnih trenutaka, no Nizozemac je morao pružiti ruku svojem godinu dana mlađem kolegi, koji je tako uspio proći stepenicu na kojoj je zaustavljen prošle godine. Prvo finale Smith je izgubio 2019. godine, tada upravo od Van Gerwena rezultatom 7:3. 

Smith je ujedno postao jedanaesti igrač koji je osvojio naslov svjetskog prvaka, a imao je prosjek poena s tri strelice od 100.87 bodova u finalu. Na PDC rang ljestvici napredovao je s četvrtog na prvo mjesto.

Prvaku pola milijuna funti

Vrijedi reći kako je ove godine nagradni fond svjetskog prvenstva bio dva i pol milijuna funti, gdje je pola milijuna pripalo novom prvaku, a 200 tisuća finalistu.

Najboljega hrvatskog igrača Borisa Krčmara zaustavio je u drugoj rundi deveti igrač svijeta Nathan Aspinall rezultatom 3:1.

Pogledajte još na koji je način novi prvak završio ovaj meč.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider