Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rijetko viđena majstorija

VIDEO U EHF-ovoj Europskoj ligi pao gol godine: Dvorana se uhvatila za glavu, čestitali mu i suparnici

Schaffhausen je pobijedio Benficu, a čudesni gol Odina Thora Rikhardssona ući će u povijest.

Odin Thor Rikhardsson (Foto: Screenshot)

Grupna faza EHF-ove Europske lige je pri kraju, a mogao bi je obilježiti jedan od najboljih golova u rukometnoj povijesti. Kadetten Schaffhausen pobijedio je Benficu 28:27 i kolo prije kraja osigurao nokaut-fazu s treće pozicije u skupini, ali trenutak iz 55. minute će se još prepričavati.

Situacija koju ne pamte ni najzagriženiji rukometni fanovi bila je trenutak utakmice. Naime, pri rezultatu 25:24 za Benficu Schaffhausen je imao napad koji je završio kornerom. Suci su samo čekali izvođenje kako bi im sudili pasivnu igru, međutim dogodio se šok.

Zabio izravno iz kornera

Islandski rukometaš Odin Thor Rikhardsson direktno je iz kornera savladao golmana Benfice i poravnao rezultat. Čudesan i teško opisiv potez, najbolje je da ga sami pogledate. Dvorana nije mogla vjerovati čemu je svjedočila, a ni akteri na terenu.

Gosti su na koncu slavili baš jedan razlike pa se može konstatirati kako je taj gol bio jedan od ključnih, ne samo atraktivan. Islandski rukometaš zauvijek će završiti u rukometnim almanasima, a ovaj gol u eurovizijskim razmjenama. Po završetku utakmice Islanđanin je dobio čestitke čak i od gostujućih igrača, koji su mu stisnuli ruku za ovu majstoriju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider