Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO: 'Ivica je pripremljen kao vrhunski biciklisti'

Ivica Kostelić u ovom je trenutku najbolji skijaš svijeta. U jednom od najzahtjevnijih sportova Kostelić je nakon silnih ozljeda - kada je gubio korak za svjetskom elitom - ove godine višestruko naplatio sav svoj trud.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Dnevnik Nove TV govore ljudi koji godinama prate svaki njegov korak. Ozren Müller Ivicu Kostelića i njegovu obitelj poznaje od malih nogu. Bio je svjedokom nastanka projekta Kostelić. ''Ivica je možda bio više projekt, a Janica je iskoristila dobar vjetar.''

>> Chamonix: Ivica odličan sedmi, ali opet novi težak pad na treningu spusta

Doktorica Nataša Desnica dugi je niz godina uz Kosteliće. Njihov uspjeh, kaže, kombinacija je genetike i golemog truda. ''Po genetici već polako sumnjamo u vanzemaljce, a ima nešto i u tom režimu pod kojim je od rođenja.''

Ima dušobrižnika koji ne gledaju blagonaklono na taj režim od rođenja. No, Müller svjedoči o riječima brižnog oca, koji svojoj djeci želi samo najbolje. ''Tog dana kad vam to više neće predstavljati veselje, prekinite i ja ću poštovati vašu odluku. Tako je bilo i s Janicom'', kaže Müller.

Ivica Kostelić na najvišoj razini skija posljednjih 10 godina, a fizička priprema i njegova opća kondicija nadmoćna je većini skijaša.

''To je stvarno na nivou vrhunskih biciklista'', pojašnjava doktorica Desnica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider