Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Osjeća posljedice korone

VIDEO Hrvatski rukometaši stigli u Mađarsku i dobili privremenog kapetana u odsustvu Domagoja Duvnjaka

Domagoj Duvnjak dobio je negativan test, ali ostao je u Osijeku liječiti leđa.

Dva dana uoči početka Europskog prvenstva u rukometu, prilog o našim rukometašima rado bismo počeli izjavom izbornika o taktičkoj analizi i pripremi, ali nažalost, počet ćemo izjavom liječnika reprezentacije. Dobra vijest je da je kapetan Domagoj Duvnjak napokon negativan na covid, ali..

"Loša vijest je da on ipak ima posljedice korone i da kolko god na oko izgleda dobro, on je jednostavno bolnih leđa koja su izgleda bolna od samog početka tog covida, a bilo je i ranije problema, on se liječio i u njemačkoj, to je ostavilo traga, a covid infekcija još i više", kaže liječnik rukometne reprezentacije Tomislav Kukin.

gol expired Hrvatska otputovala na Euro bez Duvnjaka i Cindrića, dio igrača s pričuvnog popisa također je zaražen divider

Duvnjak tako ostaje u Osijeku na terapijama, a utakmicu otvaranja protiv Francuza gotovo pa sigurno propušta. Pozitivan na covid još uvijek je Luka Cindrić koji ostaje u izolaciji. U međuvremenu, reprezentaciji se naknadno priključio Tin Lučin, a Kauboji su danas kasno poslijepodne stigli u Szeged.

"Ne samo da idemo utakmicu po utakmicu, idemo loptu po loptu, gol po gol, ne treba se previše razbacivat s planovima, znamo kako želimo izgledat, znamo kakve nas navijači žele vidjet na terenu i takvi bi trebali bit već od starta", kaže Hrvoje Horvat, izbornik reprezentacije.

Hrvatska - Francuska Pomlađena Hrvatska izgubila novu bitku s Francuzima, sada ne smiju izgubiti od Srbije divider

Nakon starta protiv Francuza, slijedi i vjerojatno odlučujući dvoboj za prolaz dalje protiv Srba. Koji u Mađarsku stižu desetkovani nakon covida - izbornik Gerona jučer je otvorio dušu i rekao kako je, zbog velikog broja zaraženih, na treninzima lijevo krilo morao igrati tehnički direktor reprezentacije 44-godišnji Ratko Nikolić.

"Reprezentacija koja se digla zadnjih par godina i jako težak rival i vjerujem da možemo iz te dvije utakmice napraviti jedan dobar rezultat, jedan zamah za drugi krug“, kaže Ivan Čupić pa nastavlja: "Mi smo ipak hrvatska, dok god imamo šest igrača i jednog golmana moramo ić na pobjedu i sa takvim stavom ulazit u svaku utakmicu."

gol expired KVIZ Hrvatska na europskim rukometnim prvenstvima: Nikad prvaci, ali sjećate li se što se sve događalo? divider

U odsutstvu Duvnjaka, Čupić je imenovan i privremenim kapetanom reprezentacije. U utorak uvečer i u srijedu je trening u Pick Areni, a onda u četvrtak - premijera protiv starih znanaca Francuza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider