Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

VIDEO Hečimović: Strašno je kad netko dobije pakom u glavu!

Koliko je opasno kada igrač dobije udarac u glavu s loptom ili pakom? Ne zvuči nimalo bezbolno, a koliko je zapravo bolno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zamislite kako boli kad vas pogodi lopta brzine 150 kilometara na sat i ostanete živi? Kakve ozljede mogu prouzročiti takvi udarci i s čime se sve susreću profesionalni sportaši, možete saznati u ovom prilogu.

Mali plastični pak je vrlo lagan i postiže velike brzine, ali zato može biti i dosta opasan. Prvo smo mjerili brzinu udarca nekoliko najjačih pucača Medveščaka, te kakve se sve stvari događaju na treningu. No, i kakva je opasnost od udarca loptom u dva najpopularnija hrvatska sporta.

'Mi smo imali dva-tri slučaja ove godine da netko dobije u zube ili u oči ili nešto. Strašno je kad to vidiš i samo hvala Bogu da ja nisam nešto dobio, iako se to može se dogoditi odmah sutra, što svakako nije lijepo', objasnio je John Hečimović.

Hokej je jedan od najgrubljih sportova u kojem je čak dopuštena tučnjava između igrača i namjerno nabijanje protivnika na zaštitnu ogradu, ali strašne ozljede događaju se zbog udarca palicom ili pakom.

'Bio je slučaj da sam pogodio igrača s loptom u glavu, pa mu se malo zavrtjelo i to, ali razumiju da imam jak udarac', rekao je nogometaš Gordan Vuk.

Gordanu Vuku, igraču varaždinskog prvoligaša Varteksa prije dvije godine izmjeren je najbrži udarac u prvoj Hrvatskoj nogometnoj ligi. Lupio je loptu 140km/h.

'Dosta često mi govore da teško brane moj udarac, a to mi je drago i naravno da mi godi, a moje je da samo probam pogoditi čim bolje', izjavio je prvotimac Varteksa.

'Od malih nogu vježbamo da ne smijemo žmiriti. Ne smijemo ništa, tako da smo na to već navikli i lopta ne boli ništa više nego neki ljudi misle, ali na sve se navikneš', rekao je rukometni golman Ivan Pešić.

Pomicanjem ljudskih granica u svim sportovima leteći projektili postaju prava opasnost. Na svu sreću sportaši sa super snažnim šutovima poput Johna i Gordana vrhunski su športaši kojima cilj nije pogoditi golmana u glavu nego zatresti mrežu.

Više pogledajte u prilogu magazina Provjereno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider