Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
POMEO JOŠ JEDNU IKONU

VIDEO 16-godišnje pikado čudo u polufinalu, Cross stigao do povijesnog preokreta

16-godišnji Luke Littler plasirao se u polufinale svjetskog prvenstva u pikadu gdje ga čeka fenomenalni Rob Cross, koji se tamo našao nakon povijesnog preokreta.

Luke Littler (Foto: Guliver Images)

Nakon što je već u prvom kolu postao najmlađi pobjednik nekog meča na Svjetskom prvenstvu, Luke Littler ne namjerava stati. Podosta suvereno došao je među četiri najbolja igrača svijeta na turniru u koji ulazi 128 igrača.

Momak nema namjeru stati

U četvrtfinalu je odradio još jedan suveren nastup te je nastavio niz unutar kojeg mu nijedan protivnik nije uzeo više od jednog seta. Brendana Dolana praktično je pregazio rezultatom 5:1 u setovima, uz prosječan rezultat od 101.93 boda po seriji.

Franz Semper VIDEO Najbrži rukometni udarac u povijesti kojim je postignut gol? Nijemci tvrde da je to ovaj! divider

Čudo s Merseysidea tako nastavlja svoj niz, a već odavno je porušio sve moguće barijere. Dolanu nije dao nikakve šanse, tek je malo usporio u petom setu, no već u šestom je pokazao koliko je dobar i miran, suvereno ga završivši.

Bivši svjetski prvak do povijesnog preokreta

U polufinalu će ga čekati Rob Cross, čovjek koji je 2018. godine također iznenađujuće postao svjetski prvak, kao tek 20. nositelj, a ovog puta je napravio jednu drugu vrstu senzacije.

Publika na Poljudu VIDEO Poljudski "You'll Never Walk Alone" napokon je dobio svoj službeni spot divider

On je u svom četvrtfinalnom ogledu bio bolji od Chrisa Dobeya rezultatom 5:4 i to nakon što je gubio 4:0 u setovima te bio korak od eliminacije. Obojica su igrali sjajno, što dokazuju i sjajni prosjeci. Cross je bacao 100.70, a Dobey 99.84 boda po seriji.

Danas će se odigrati još dva četvrfinala, a svoj status branit će drugi nositelj Michael Van Geerven, koji drži rekord kao najmlađi svjetski prvak u povijesti (25 godina, 2014.) te još jedan relativno mladi igrač, 28-godišnji treći nositelj Luke Humphiers.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider