Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sve je bliže

VIDEO 100 dana do Olimpijskih igara: Hrvatska kuća u Parizu, gradonačelnica najavila nezamislivo

Hrvatski olimpijski odbor odabrao je lokaciju za Hrvatsku kuću u Parizu.

Do početka Olimpijskih igara u Parizu ostala su tri mjeseca. Hrvatski olimpijski odbor izabrao je lokaciju za hrvatsku kuću, a gradonačelnica Pariza najavila da će uskoro roniti rijekom Senom u kojoj je već 100 godina zabranjeno plivanje.

Samo 12 dana nakon što se u Berlinu spusti zastor na Euro 2024. u nogometu, fokus sportskog svijeta prebaćit se na Pariz i 33. ljetne Olimpijske igre. Više od 10 tisuća sportaša borit će se za medalju u 32 sporta.

HOO je izabrao mjesto na kojem bi hrvatski sportaši trebali slaviti svoje medalje, a Hrvatsku promovirati u turističkom i poslovnom smislu. Hrvatska kuća će, naime, biti smještena u hotelu nedaleko Parka prinčeva i Ronalda Garrosa.

"Našli smo sjajnu lokaciju koja je dobro pozicionirana unutar Pariza, mislim da će poslužiti svojoj svrsi. To će biti mjesto susreta hrvatskog i francuskog gospodarstva. Tamo ćemo promovirati turističke destinacije Hrvatske", kazao je Ranko Ćetković.

Još na Igrama u Ateni 2004. prvi je put zaživio projekt Hrvatske kuće, koji je nastavljen i u Pekingu, Londonu, te Rio de Janeiru. Tokio je preskočen zbog strogih korona pravila.

"Svaka država koja drži do sebe koristi taj globalni događaj kao što su Olimpijske igre da bi promovirala državu i gospodarstvo te države, naravno i sport, a mi hvala Bogu imamo što promovirati", objasnio je Ćetković.

Otvaranje Igara ove će godine, prvi put, biti izvan stadiona. Defile sportaša održat će se brodovima po rijeci Seni, a pariška gradonačelnica najavila je da će uskoro i zaroniti u rijeku u kojoj je plivanje zabranjeno već 100 godina.

Ukupno je uloženo gotovo milijardu i pol eura kako bi Sena postala čišća...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider