Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uskoro stižu i ostali

NHL dobio novog sudionika: Povijest se tek počela pisati

U utorak je objavljeno kako će se nova, 31. momčad u američko-kanadskoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu (NHL) zvati Vegas Golden Knights.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije pet mjeseci vodstvo HNL-a odlučilo je proširiti ligu za još jednu momčad odabravši kockarsku prijestolnicu Las Vegas za novi grad u koji će se doseliti, a Golden Knightsi će se pridružiti ligi od sezone 2017/18. Oni su prva nova momčad koja se priključuje NHL-u nakon 2000. godine kada su osnovani Columbus Blue Jacketsi i Minnesota Wild.

"Vjerujemo kako ovdje postoji tržište za naš proizvod. Ovo je sjajan grad i znamo kako su se svi u njemu nadali kako će imati profesionalnu sportsku momčad. Oduševljeni smo što je to hokejaški sastav", kazao je na predstavljanju povjerenik NHL lige Gary Bettman.

Vlasnik nove NHL momčadi je Bill Foley, predsjednik jedne osiguravajuće tvrtke u SAD-u, koji je uplatio garanciju od 500 milijuna dolara za pokretanje momčadi.

Vegas Golden Knightsi svoje će domaće utakmice igrati u dvorani T-Mobile Arena koja se nalazi na slavnom Las Vegas Stripu. Kapacitet dvorane za hokejaške utakmice bit će 17,500.

Hokej je prvi sport koji je odlučio doći u Las Vegas, a gradski čelnici najavili su kako bi željeli u skorije vrijeme imati tri profesionalne momčadi u pet različitih liga, NHL-u (hokej na ledu), NBA-u (košarka), NFL-u (američki nogomet), MLB-u (baseball) i MLS-u (nogomet).

Kao izgledni kandidat za dolazak u Nevadu za nekoliko godina spominje se NFL momčad Oakland Raiders, a moguće je da se u Las Vegasu formira i nova MLS momčad.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider