Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Vatreni i Henry razočaranja, Blanka i Bolt sportaši 2009.!

I ove godine čitatelji Dnevnik.hr-a birali su najbolje, ali i one koji su nas razočarali…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednja dva tjedna imali ste prilike izabrati najbolje sportaše Hrvatske i svijeta, no i uperiti prstom u one koji su vam donijeli najveća razočaranja. Krenut ćemo s ovim posljednjima…

Kao što je bilo i za očekivati, hrvatska nogometna reprezentacija uvjerljivo je najveće razočaranje godine s čak 84 % vaših glasova. Prvo propuštanje Svjetskog prvenstva u povijesti teško je pogodilo navijački puk naviknut na stalno sudjelovanje Hrvatske na Mundijalu i Euru. Na drugom mjestu razočaranja u Hrvatskoj je Hajduk čiji je katastrofalni početak sezone mnoge neugodno iznenadio. Treća je Davis Cup reprezentacija (poraz u polufinalu od Čeha), pa košarkaška reprezentacija i KK Split, službeno najbolji europski klub 20. stoljeća koji je u rasulu.

U svijetu sporta najviše ste razočarani rukom Thierry Henryja koja je dobila 33 % vaših glasova, a odmah iza su Andre Aggasi i priznanje oko uzimanja dopinga tijekom svoje uspješne teniske karijere te odlazak iz golfa apsolutnog šampiona Tigera Woodsa zbog seks skandala (24 %). Maradonina Argentina je četvrta s 10 % dok je Rafa Nadal peti s 9 % razočaranih glasova.

No, pređimo na ljepše stvari. Blanka Vlašić osvojila je ponovno vaša srca obranom naslova svjetske prvakinje u skoku u vis. Čak 74 % vaših glasova uvjerljivo ju je svrstalo u najveće uspjehe hrvatskih sportaša u ovoj godini. Iza nje su rukometaši i srebro sa SP-a sa 15 %, pa Čilić (6 %), skijaši (5 %) i vaterpolisti (1 %).

U svijetu je apsolutni broj 1 magični Usain Bolt. Njemu ste dali 63 % vaših glasova, a daleko iza njega je Roger Federer sa 17 %. Treći je Messi (9 %), četvrti Jenson Button (6 %), a na petom su mjestu košarkaši Španjolske (5 %).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider