Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šteta zbog lošeg početka

Vaterpolska Liga prvaka: Jug u četvrtfinalu izgubio od Ferencvarosa

Jugaši su se na Final 8 plasirali kao najbolji iz svoje skupine, dok je Ferencvaros bio četvrti u drugoj skupini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti dubrovačkog Jug Croatia osiguranja nisu se uspjeli plasirati u polufinale završnog turnira Final Eight Lige prvaka u Hannoveru nakon što su u četvrtfinalu izgubili od mađarskog prvaka Ferencvarosa sa 9-10 (3-5, 2-3, 1-2, 3-0).

Prije tri godine dubrovački klub je po četvrti put u svojoj povijesti postao prvak Europe. Godinu dana nakon u finalu je izgubio od Szolnokija, prošle godine je pao u polufinalu od Pro Recca, a ove sezone već u četvrtfinalu.

Jugaši su se na Final 8 plasirali kao najbolji iz svoje skupine, dok je Ferencvaros bio četvrti u drugoj skupini, premda je označen kao jedan od glavnih kandidata za europski tron.

Međutim, mađarski prvak je svoju kvalitetu pokazao upravo protiv dubrovačkog sastava. Ferencvaros je posve zasluženo stigao do pobjede. Vodio je od prve minute i Jug niti jednom nije uspio niti izjednačiti. Mađari su nekoliko navrata imali i po četiri gola prednosti. Momčad Vjekoslava Kobešćaka je tek posljednju četvrtinu odigrala odlično i umalo je nadoknadio velika četiri gola zaostatka.

Mađari su sjajno otvorili utakmicu i poveli su 3-0. Jug se nakon minute odmora malo pribrao smanjivši na 3-2, no na kraju prve dionice Ferencvaros je ima dva gola prednosti (5-3). U drugoj dionici Jug se još jednom približio na gol zaostatka (4-5), ali su Mađari uzvratili s tri gola u nizu za prednost 8-4. Četiri gola viška Ferencvaros je uspio zadržati i na koncu treće četvrtine (10-6).

Kasno se probudili

U posljednjoj četvrtini Jug CO je napokon pokazao svoje pravo lice, pet minuta prije kraja susreta je smanjio na 10-8, ali nažalost, potom propustio pet napada s kojima se mogao približiti na samo gol zaostatka. Loren Fatović je 48 sekundi prije kraja smanjio na 9-10, ali za više od toga nije bilo vremena.

Mađare su do pobjede predvodili Stefan Mitrović, Denes Varga i Marton Vamos sa po dva gola, dok je Soma Vogel imao 10 obrana. Kod Juga najefikasniji je bio Loren Fatović sa četiri gola, dok su Luka Lončar, Maro Joković, Javier Garcia, Hrvoje Benić i Alexandros Papanastasiou zabili po jedan gol.

Ferencvaros će u polufinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Barceloneta - Verona. U druga dva susreta četvrtfinala sastaju se Pro Recco - Waspo 98, te Olympiacos - Brescia.

Jug CO će nakon poraza u četvrtfinalu razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider