Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
utorak u 8:30

Hrvatska saznala s kime će igrati u četvrtfinalu i ne treba se previše brinuti

Vaterpolisti Italije i Srbije izborili su, nakon Hrvatske i Mađarske, izravan plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Gwangjuu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijani su svladali Njemačku s 8:7, a Srbija je s 9:3 nadigrala Grčku pa će hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu čekati pobjednika dvoboja Njemačke i Južnoafričke Republike.

Njemačka je u posljednju četvrtinu ušla s golom prednosti, ali su Talijani u posljednjem dijelu utakmice sačuvali mrežu i s dva pogotka izborili pobjedu za prvo mjesto u skupini D. Njemačka će u borbu za četvrtfinale, baš kao i Japan koji je s 11:9 bio bolji od Brazila.

Srbija je bez poteškoća svladala Grčku i osigurala prvo mjesto u skupini A, dok će Grci biti treći, osim u slučaju da Crna Gora nekim čudom izgubi od Južne Koreje.

U skupini B SAD i Australija će od 12:10 igrati utakmicu za drugo mjesto, dok će Hrvatska protiv Kazahstana od 13:30 tražiti put prema trećoj uzastopnoj uvjerljivoj pobjedi.

Nokaut-faza SP-a započinje 21. srpnja utakmicama osmine finala u kojima će se sastati Crna Gora – Australija ili SAD, Grčka – Australija ili SAD, Španjolska –Japan i Njemačka – JAR.

Hrvatski će vaterpolisti četvrtfinalnu utakmicu, protiv boljeg iz dvoboja Njemačka –JAR, igrati u utorak 23. srpnja s početkom u 8:30 po srednjoeuropskom vremenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider