Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Final Eight je blizu

Drama u Gružu: Jug u zadnjoj sekundi zabio za važan bod u Ligi prvaka

Franko Lazić je sekundu prije kraja uspio još jednom provući loptu u bliži kut pokraj Some Vogela i donijeti Jugu važan bod u borbi za "Final 8".

Jug Adriatic osiguranje - Ferencvaros (Foto: Grgo Jelavić/Pixsell)

Dvoboj 11. kola vaterpolske Lige prvaka između Jug Adriatic osiguranja i mađarskog Ferencvarosa završio je 12-12 (2-2, 3-4, 3-0, 4-6), a izjednačujući pogodak na bazenu u Gružu postigao je hrvatski reprezentativac Franko Lazić sekundu prije kraja utakmice.

Lazić i Goran Grgurević su sa po tri pogotka bili najefikasniji igrači Juga, a dva gola postigao je Loren Fatović. Toni Popadić je imao 13 obrana.

Strijelce gostujuće momčadi predvodio je Luca Damonte s tri pogotka, a po dva su postigli Denes Varga i Szilard Jansik.

Hrvatski prvak se nakon 11 kola nalazi na četvrtom mjestu sa 15 bodova, a Ferencvaros je treći sa 22 boda. Na prve dvije pozicije su Novi Beograd i Brescia sa po 25 bodova.

Novi Beograd i još tri najbolje momčadi iz skupine B igrat će na završnom turniru osam najboljih klubova Lige prvaka koji će biti održan u Beogradu.

Mađari su bolje otvorili utakmicu u Gružu i poveli sa 2-0. Dubrovčani su se pogocima Fatovića i Lazića vratili do 2-2, ali izabranici Vjeke Kobešćaka do kraja prvog poluvremena nijednom nisu uspjeli doći do vodstva. Ferencvaros je na poluvremenu imao gol prednosti (5-6).

Treća četvrtina bila je najbolja za domaću momčad. U tih osam minuta Jug AO je goste ostavio bez pogotka, a triput je uspio svladati gostujućeg vratara Somu Vogela, koji je bio najzaslužniji što prednost Dubrovčana za zadnji dio utakmice nije bila veća od dva gola (8-6).

U prve četiri minute zadnje četvrtine Jug je ostao bez gola pa su gosti došli do izjednačenja (8-8). Sljedeća dva napada realizirao je Goran Grgurević pa je Jug poveo sa 10-9. Međutim, golovima Nagya i Damontea Ferencvaros je 90 sekundi prije kraja došao do prednosti 11-10.

Franko Lazić je 45 sekundi prije kraja s lijevog krila pogodio u bliži kut za 11-11, ali je Luca Damonte realizirao igrača više za 12-11 kad je do kraja ostalo još samo 11 sekundi.

Franko Lazić je sekundu prije kraja uspio još jednom provući loptu u bliži kut pokraj Some Vogela i donijeti Jugu važan bod u borbi za "Final 8".

Jug AO će u zadnja tri kola ugostiti Novi Beograd te gostovati kod Marseillea i Brescie.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider