Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ništa od pokera

Iznenađenje u finalu Lige prvaka: "Vaterpolski Real Madrid" s Hrvatom na klupi izgubio u ludoj utakmici!

Pro Recco je tražio put prema svom četvrtom uzastopnom naslovu prvaka Europe i rekodnom, 12. trijumfu ukupno među najboljim europskim momčadima.

Vaterpolisti Ferencvarosa (Foto: Peđa Milosavljević/Cropix)

Vaterpolisti Ferencvarosa šokirali su talijanski Pro Recco u finalu završnog turnira Lige prvaka odigranog na Malti i pobjedom 12-11 (2-2, 4-2, 3-3, 3-4) došli do naslova europskog prvaka.

U izmimno uzbudljivoj utakmici mađarska momčad je samo jednom zaostajala za momčadi koju vodi hrvatski stručnjak Sandro Sukno, a to je bilo kod rezultata 2-1 u prvoj četvrtini. Ferencvaros je nakon toga uspio u jednom trenutku stvoriti i prednost od tri gola (8-5), da bi dvije minute prije kraja talijanska momčad smanjila na 11-12.

Na obje strane su momčadi imale situacije s igračem više, ali su one ostale neiskorištene pa je Ferencvaros po drugi put u povijesti osvojio Ligu prvaka, u kojoj je slavio i 2019.

Pro Recco je tražio put prema svom četvrtom uzastopnom naslovu prvaka Europe i rekodnom, 12. trijumfu ukupno među najboljim europskim momčadima.

Strijelce novog europskog prvaka predvodio je Dušan Mandić sa četiri pogotka, dok su kod Pro Recca četvorica igrača po dvaput zatresli mrežu.

U utakmici za 3. mjesto grčki Olympiakos, predvođen hrvatskim reprezentativnim vratarom Markom Bijačom, pobijedio je Novi Beograd sa 9-6.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL