Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Hafner slavio

Varaždin 2018. dočekao Novogodišnjom utrkom

U utrci na 6.400 metara Domen Hafner je pobijedio s rezultatom 18 minuta i 7 sekundi.

Novogodišnja utrka (Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Više od 400 trkačica i trkača iz 11 zemalja u Novu je godinu utrčalo na 40. izdanju varaždinske Novogodišnje utrke, a najbrži su bili Slovenac Domen Hafner i Bojana Bjeljac iz zagrebačkog Atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac.

Start ove specifične utrke bio je u ponoć, na prijelazu iz jedne godine u drugu, na Kapucinskom trgu gdje je organiziran varaždinski doček Nove godine.

U utrci na 6.400 metara Hafner je pobijedio s rezultatom 18 minuta i 7 sekundi, a iza njega u cilj su ušli Mađari Laszlo Gregor (19:01) i Tamas Nagy (19:48). Najbrži Hrvat bio je Matija Avirović iz TK Swibir na četvrtom mjestu (21:16).

Bjeljac je pobijedila u utrci na 3.200 metara s rezultatom 9 minuta i 55 sekundi. I iza nje su u cilju ušle Mađarice, Zita Kacser (10:27) i Tünde Szabo (10:30).

„Bilo je odlično. Išla sam ispod deset minuta i osjećaj je fantastičan. Ako se po jutru dan poznaje, bit će ovo dobra godina za mene“, rekla je pobjednica koja je slavila u svom prvom nastupu na varaždinskoj Novogodišnjoj utrci.

Nagrade najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar i Alen Runac, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, koja je organizirala 40. Novogodišnju utrku. Glavni tajnik Zajednice, Patrik Koščak, istaknuo je specifičnost varaždinske utrke zbog starta na prijelazu iz jedne godine u drugu.

„Ima nekih kopija koje su se u zadnjih nekoliko godina pojavile u svijetu. Međutim, prije 40 godina ovo u Varaždinu je bilo jedinstveno, na ovakav način ući u novu godinu“, rekao je Koščak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider