Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva šteta...

Zubčić zbog velike pogreške izgubio postolje u Adelbodenu, domaći skijaš bacio Švicarce u trans

U Adelbodenu je održan peti veleslalom sezone Svjetskog kupa skijaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fenomenalni Marco Odermatt pobijedio je na petom veleslalomu sezone Svjetskog kupa, održanom u Adelbodenu. Švicarac je trijumfirao na domaćem snijegu ispred Austrijanca Manuela Fellera i Francuza Alexisa Pinturaulta dok je Filip Zubčić završio na sedmom mjestu.

Najbolji hrvatski skijaš poslije prve vožnje bio je treći, u drugoj je vrlo dobro odskijao gornji dio staze, ali onda je uoči dolaska na završnu strminu napravio jednu veliku pogrešku koja ga je potpuno izbacila iz ritma i to se odrazilo na njegovom vremenu. Zaostatak je s 11 stotinki, koliko je kasnio na trećem prolazu, narastao do konačnih jednu sekundu i 46 stotinki u odnosu na tada vodećeg Fellera.

Fantastična atmosfera u Adelbodenu kulminirala je na samom kraju utrke jer je pobijedio veliki domaći adut Marco Odermatt, ove sezone najbolji skijaš Svjetskog kupa. Prvo mjesto nakon prve vožnje zaokružio je i konačnim slavljem te je na kraju za 48 stotinki nadmašio drugoplasiranog Austrijanca Manuela Fellera. Treće mjesto osvojio je Francuz Alexis Pinturault.

Uvjerljivo najbolji veleslalomaš sezone je, dakle, Odermatt koji ima 480 bodova. Drugi je Feller s 261 bodom, dok je treći Kristoffersen s 253 boda. Zubčić se nalazi na desetom mjestu sa 116 bodova.

I u ukupnom redoslijedu je Odermatt dodatno povećao prednost. Ima 845 bodova, dok su mu najbliža pratnja Norvežanin Kilde sa 469 i Austrijanac Mayer sa 447 bodova. Zubčić se u ukupnom redoslijedu nalazi na 12. mjestu i ima 198 bodova.

U Adelbodenu će tijekom nedjelje na scenu najbolji slalomaši.

Svjetski kup, Adelboden (veleslalom):

1.Marco Odermatt (Švi) 2:34.45
2.Manuel Feller (Aut) +0.48
3.Alexis Pinturault (Fra) +0.54
4.Justin Murisier (Fra) +1.77
5.Mathieu Favre (Fra) +1.89
6.Henrik Kristoffersen (Nor) +1.91
7.Filip Zubčić (Hrv) +1.94

Ukupni redoslijed:

1.Marco Odermatt (Švi) 845 bodova
2.Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 469
3.Matthias Mayer (Aut) 447
4.Alexis Pinturault (Fra) 382
5.Vincent Kriechmayr (Aut) 373

12.Filip Zubčić (Hrv) 198
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider