Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kakva šteta...

Zubčić unatoč velikoj pogrešci umalo napravio podvig: Osvojio poziciju koju svi sportaši mrze!

Ovog petka na Svjetskom skijaškom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo skijaši su vozili veleslalom.

Filip Zubčić (Foto: Afp)

Filip Zubčić je u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo osvojio četvrto mjesto, a novi svjetski prvak je Mathieu Faivre! Do medalje su ga dijelile 72 stotinke...

U dramatičnom raspletu svjetsko zlato uzeo je Francuz koji je prije tri dana postao i svjetski prvak u paralelnom veleslalomu, srebrnu medalju osvojio je Luca De Aliprandini, a broncu Marco Schwarz.

No, svaka čast svima, ali glavna priča druge vožnje bio je najbolji hrvatski skijaš. Bio je u prvoj vožnji tek 11., zatim je u drugu krenuo jako agresivno, napravio jednu veliku pogrešku i uspio se pribrati te do cilja odskijati fenomenalno. Tek kasnije, nakon što su niz stazu krenuli skijaši koji su imali bolje vrijeme od Filipa u prvoj vožnji, spoznali smo koliko je njegov nastup bio fantastičan.

Da nije bilo barem jedne od dvije velike greške...

Šteta, baš šteta, kako zbog te pogreške u drugoj vožnji, tako i zbog onog što mu se dogodilo u prvoj, kada je između prvog i drugog prolaza napravio jednu veliku pogrešku kad je skoro pa stao i tu je izgubio jako puno brzine, što se u konačnici odrazilo na njegovu vremenu i zaostatku za onima koji su bez većih problema odradili prvu vožnju.

Zubčiću sada slijedi mali predah, a onda u nedjelju, posljednjeg dana Svjetskog prvenstva, nastupit će u slalomu, gdje će se natjecati i Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega.

Najveće razočaranje svakako je doživio Alexis Pinturault koji je opet ostao bez zlatnog odličja na velikom natjecanju u veleslalomu.

Drugi hrvatski predstavnik Samuel Kolega, koji je u prvoj vožnji imao 34. rezultat s 6.30 sekundi zaostatka za najbržim, nije uspio doći do cilja u drugoj vožnji.

Svjetsko prvenstvo, veleslalom (M):

1. Mathieu Faivre (Francuska) 2:37.25
2. Luca De Aliprandini (Italija) + 0.63
3. Marco Schwarz (Austrija) + 0.87
4. FILIP ZUBČIĆ (HRVATSKA) + 1.59
5. Loic Meillard (Švicarska) + 1.77
6. Žan Kranjec (Slovenija) + 1.83
7. Stefan Luitz (Njemačka) + 1.99
8. Adam Zampa (Slovačka) + 2.48
9. Henrik Kristoffersen (Norveška) + 2.53
10. Roland Leitinger (Austrija) + 2.87
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider