Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
lov i na olimpijske igre

Vaterpolisti uoči utakmice za finale Eura zapeli u liftu hotela, igrači i izbornik kao uspjeh vide samo zlato

Hrvatske vaterpoliste u petak očekuje polufinale Europskog prvenstva u Budimpešti, a suparnik će im biti Španjolska.

Hrvatski vaterpolisti u petak igraju polufinale Europskog prvenstva u kojem ih očekuje okršaj sa Španjolskom. Trebao je to biti veliki derbi Hrvatske i Srbije, ali su Španjolci pokvarili planove našim susjedima, koji su poraženi nakon slabijeg izvođenja peteraca.

U Budimpešti se nalazi reporter Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljev, koji se javio s posljednjim informacijama.

On je uoči večere naših reprezentativaca svjedočio manjoj drami u hotelu, gdje su naši igrači, njih čak osmorica, zapeli u liftu. Propao je pola metra od razine prizemlja, a vrata su morala biti otvorena na silu. Srećom, sve je prošlo bez ikakvih posljedica. 

gol expired Tucak presretan i ponosan na igrače, najavio je osvetu: "Ne bojimo se nikoga!" divider

Nakon otkazanog jutarnjeg treninga, hrvatski vaterpolisti odradili su večernji. Ni u najavama završnice Europskog prvenstva više nema zadrške.

"Za nas tek ono pravo počinje sada. Mi smo došli ovdje pokušati napraviti veliki rezultat. Veliki rezultat u ovom trenutku znači zlato i plasman u Tokio na Olimpijske igre", otkrio je izbornik Tucak.

Protiv Španjolske, barem na papiru, Hrvatska je nešto jača. Ali na dva posljednja velika natjecanja, Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu, Španjolci su nas razbili.

gol expired Furiozna Hrvatska dominacijom u napadu izborila polufinale Europskog prvenstva divider

"Sigurno da smo im ostali dužni. Taj poraz u Gwangjuu, gdje smo odigrali jednu lošu utakmicu. Sada imamo stvarno taj motiv da ispravimo te pogreške koje smo radili i da probamo ući u finale", rekao je Ante Vukičević.

Većina Španjolaca igra zajedno u jednom klubu, Barceloneti, a predvodi ih nekadašnji igrač Juga - sjajni Felipe Perrone.

"Maksimalno uigrani, kvaliteta visoka, Perrone to većinom vodi i sigurno da ćemo morati biti na još višem nivou nego što smo bili do sada kako bi prošli u finale", kazao je vratar Marko Bijač.

Da su Barakude ipak spremne na sve, pokazala je izbornikova završna riječ.

"Utakmica je preslika života. U jednoj utakmici imate padove i uspone i krize i sve ono što nosi tako jedan zahtjevan zadatak kao što je jedna sportska utakmica. Ono što je bitno je da mi budemo u 32. minuti bolji od protivnika za jedan gol."

gol expired Ludnica na Euru u vaterpolu: Prvo ispali svjetski prvaci pa olimpijski i europski prvaci Srbi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider