Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
RUKOMETAŠICE BRILJIRALE

Hrvatska nevjerojatnom razlikom pregazila Paragvaj na Svjetskom prvenstvu, stigle dobre vijesti o Josipi Mamić

Hrvatske rukometašice došle su do svoje prve pobjede na Svjetskom prvenstvu 2021. u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza od Brazila u 1. kolu Svjetskog prvenstva 2021. u Španjolskoj, Hrvatska je pregazila najslabiju ekipu u grupi, Paragvaj s čak 38:16.

Hrvatske su rukometašice lakom pobjedom nad Paragvajkama praktički osigurale drugi krug, a trijumf je bitan i zbog samopouzdanja nakon početnog poraza od Brazilki.

Kod Hrvatske su najviše zabile Ana Turk i Valentina Blažević, po šest golova.

gol expired SP rukomet žene 2021.: Raspored i rezultati utakmica Hrvatske divider

Unatoč velikoj pobjedi, jednoj od najvećih ikad za hrvatski ženski rukomet, nije krenuo dobro jer su Paragvajke u petoj minuti vodile s 3-2. Ipak, Hrvatska uzvraća serijom 10-0 i dokraja je to bio samo teži trening.

Kasnije igraju Brazil i Japan, a u ponedjeljak Hrvatice igraju s Japankama u 3. kolu. Prve tri ekipe iz svake skupine idu u daljnje natjecanje pa će Hrvatska u novu grupu u drugom krugu prenijeti bodove jedino ukoliko pobijedi Japan. 

Mamić ušla, briljirala pa nas zabrinula

Malo nas je zabrinula Josipa Mamić koja je nezgodno pala doslovno u posljednjem napadu. Josipa je ušla u drugom dijelu utakmice i briljirala, a onda je pala te je iznesena s terena.

gol expired Hrvatica je prošla pravi pakao, htjela je odustati, a danas debitira na Svjetskom prvenstvu divider

No izbornik Šoštarić je nakon utakmice rekao kako će s njom biti sve u redu jer se radi o spazmu kuka.

Podsjetimo, Josipa Mamić je jedna od najvećih pehistica u rukometu. Mamić se u veljači na utakmici svog tadašnjeg kluba Bjelovara ozlijedila, mislila je da nije ništa strašno, ali snimka magnetske rezonancije pokazala je puknuće prednjih križnih ligamenata, po nevjerojatni treći put, sa samo 25 godina.

HRVATSKA - PARAGVAJ

HRVATSKA: Bešen, Kapitanović, Pijević; P. Posavec 1, Krsnik, S. Posavec 4, Mičijević 1, L. Kalaus, Ježić 4, Burić, Šimara 2, Dežić 5, Debelić 5, Turk 6, Mamić 4, Blažević 6.

PARAGVAJ: Acosta, Fleitas, Gimenez, Acuna 5, Dos Santos, Faria 1, Fiore 1, Fernandez 3,Gonzalez 1, Leiva 1, Insfran 3, Miskinich, Rolon 2.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Paragvaj 14 minuta
SEDMERCI: Hrvatska 6/6, Paragvaj 3/7

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider