Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
u tijeku testiranja

Uvode se nova pravila koja će jako promijeniti rukomet: Golmani će biti najsretniji

Testiraju se tri nova pravila u rukometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni rukometni savez (IHF) počeo je u katarskoj Dohi iskušavati tri nova pravila igre, kojima će pokušati rukomet učiniti atraktivnijim, privlačnijim i dinamičnijim.

Prva promjena pravila odnosi se na pasivnu igru u napadu, kojim bi u trenutku kada suci podignu ruke za pasivnu igru napadačke ekipe bila dopuštena još samo četiri dodavanja umjesto dosadašnjih šest.

Druga promjena odnosi se na izvođenje lopte sa sredine igrališta kada se primi gol. Dosad se "brzi centar" izvodio tako da igrač mora stajati na crti sredine terena i ne smije se ometati od protivničkih igrača u radijusu od metar i pol. Prema novome, centar se može izvoditi unutar središnjega kruga promjera tri metra u kojem ne smije biti protivničkih igrača.

gol expired Korona kaos u Osijeku: Sedmorica nogometaša pozitivno, odgađa se utakmica divider

Napokon, treće pravilo odnosi se na zaštitu vratara. Dosad je namjerno gađanje loptom glave vratara bilo sankcionirano samo prilikom izvođenja sedmeraca, a sada će se s dvije minute kažnjavati takvi pokušaji s bilo kojeg dijela terena, pod uvjetom da napadača nije nepravilno zaustavio igrač u obrani.

Sve će se promjene testirati na utakmicama katarskog državnog prvenstva.

Ako nova pravila prođu testiranje i odobri ih Komisija za natjecanje i pravila igre IHF-a, implementirat će se u sljedećem olimpijskom ciklusu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider