Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
najveće otkriće europe

Uspjeh rukometašica odjeknuo Europom, ugledni francuski list oduševljen: "Nezamislivo. Veličanstveno. One su budućnost"

Hrvatske rukometašice kreirale su ponajveću sportsku senzaciju uopće u 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske rukometašice osvojile su brončanu medalju na europskom prvenstvu u Danskoj. Njihov veličanstveni uspjeh osvojio je Hrvatsku, ali našao je mjesto i u rubrikama velikih europskih sportskih medija.

Posebno je oduševljen francuski L'Equipe, koji je nahvalio Hrvatice u članku o borbi za broncu.

"Hrvatska je ispisala zadnju ludu stranicu povijesnog, nevjerojatnog Eura 2020. Ekipa sa šahovnicom na dresu osvojila je broncu nezamislivu na početku prvenstva", pišu.

Posebno su istaknuli brzu Stelu Posavec, sjajnu vratarku Teu Pijević i kapetanicu Katarinu Ježić, koja je predvodila ekipu do pobjede.

"Ovo će ostati veličanstveno iznenađenje ovog Eura, s vrlo mladom ekipom koja je najavila sjajnu budućnost", zaključili su.

gol expired Video za povijest! Norvežanke osvojile zlato pa pjevale hrvatsku pjesmu s našim rukometašicama divider

Dosta prostora rukometašice su dobile i u madridskom Asu. "Povijesna medalja leti za Zagreb", pišu. "Hrvatska je potvrdila da je najveće otkriće Europe", zaključili su nakon osvajanja bronce.

O hrvatskim rukometašicama pišu i njemački sportski portali kao što su Sport1 i Kicker. Nazivaju ovu broncu velikim iznenađenjem te naglašavaju da su nove brončane rukometašice na putu do medalje izbacile i njihovu Njemačku.

Naravno, najviše su o rukometašicama pisali danski mediji. Prije utakmice prenoseći samouvjerene izjave iz svog tabora, a kasnije uz naklon pobjednicama i kukanje izbornika Jespera Jensena...

Tko vas je najviše oduševio kod hrvatskih rukometašica?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider