Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
gubi još jednu?

Šok za Bolta: Zbog tuđe pogreške ostao bez olimpijskog zlata!

Usain Bolt nastupio je na trima olimpijskim igrama u svojoj karijeri i nije upisao nijedan poraz. Međutim, zbog tuđe je pogreške ostao bez jednog zlata

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji sprinter svijeta Usain Bolt ostao je bez jedne od devet olimpijskih medalja koliko je osvojio na trima Igrama u Pekingu, Londonu i Rio de Janeiru. Jamajčanin je ostao bez pekinške medalje iz 2008. godine koju je osvojio u utrci štafete 4x100 metara.

Njegov kolega iz reprezentacije Nesta Carter bio je pozitivan na zabranjeni diuretik metilheksamin, isto ono sredstvo zbog kojeg je naša Sandra Perković bila suspendirana na šest mjeseci. Disciplinska komisija Međunarodnog olimpijskog odbora u sastavu Denis Oswald, Gunilla Lindberg i Ugur Erdener odlučila je da se zlato oduzima cijeloj jamajčanskoj reprezentaciji.

Carter je trčao prvu izmjenu u Pekingu 2008. godine, a bio je i dio momčadi četiri godine kasnije u Londonu. Zasada nema govora o njegovom dopinškom nalazu iz Londona. Zanimljivo, Jamajka je u Pekingu postavila i svjetski rekord s vremenom 37.10.

Zlato će se pripasti reprezentaciji Trinidada i Tobaga koja je zaostala gotovo cijelu sekundu, srebro će dobiti Japan, a broncu reprezentacija Brazila.

Bolt je zbog njegovog propusta ostao bez jedne od maksimalnih devet medalja koliko je mogao osvojiti na trima Olimpijskim igrama. Zbog Cartera neće više stajati da je ostvario "triple-triple"...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider