Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sve je spremno

UniSport Stars: Godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Studentski sport je u brojnim europskim zemljama nositelj kvalitete nacionalnih vrsta, a dio igračica i igrača u sveučilišnim ekipama, također su istaknuti članovi hrvatskih klubova i reprezentacija u najvišem rangu natjecanja.

UniSport (Foto: Uni Sport)

Stigao je četvrtak, zadnji u veljači ove godine, a poseban i po tome da će okruniti najbolje studentice i studente sportaše. Tradicionalan događaj UniSport Stars – Godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS – a), u hotelu Antunović večeras će okupiti najbolje predstavnice i predstavnike sveučilišnog sporta, creme de la creme.

Uz članove akademske zajednice, svečanosti će prisustvovati uvaženi gosti iz javnog života Republike Hrvatske predvođeni predsjednikom Zoranom Milanovićem te ministrom obrazovanja i sporta, Radovanom Fuchsom. Zatim, prijatelji i pratitelji rada HASS – a te svi oni koji čine djelić kolaža hrvatske sportske akademske priče.

Sveučilište je jedan od temeljnih čimbenika čitavog sportskog sustava, a samim time, jasna je i važnost te vrijednost svih postignuća koje su ostvarili natjecatelji u okviru akademske zajednice pa i šire. Hrvatska je zemlja svjetskih sportskih uspjeha, olimpijskih pobjednika, ali i studentica i studenata sportaša koji su postigli prestižne nacionalne i međunarodne uspjehe.

Pep Guardiola Guardiolu pitali je li Gvardiol zabio iz prekršaja: "Vidio sam reakciju svojih igrača" divider

Studentski sport je u brojnim europskim zemljama nositelj kvalitete nacionalnih vrsta, a dio igračica i igrača u sveučilišnim ekipama, također su istaknuti članovi hrvatskih klubova i reprezentacija u najvišem rangu natjecanja.

Spomenimo Josipu Bebek, studenticu Sveučilišta u Zagrebu, fantastičnu rukometašicu Dugog Sela ’55 te povremenu hrvatsku rukometnu reprezentativku koja je na prošlim Mediteranskim igrama osvojila srebrno odličje. U muškoj konkurenciji pak, istaknut ćemo Nevena Zimonjića, dobro poznato sveučilišno i profesionalno futsal lice, inače aktivan je igrač Futsal Dinama. Lijepo je saznanje da svi ispiti, učenja i treninzi, a poslije i medalje i pehari, čine jedan divan mozaik u studentsko – sportskim životima.

Na ovogodišnjoj svečanosti UniSport Stars, priznanja će biti dodijeljena u osam kategorija: za najbolje nastavnika/-icu u sustavu visokog obrazovanja, nagrade za najbolji kolektiv u ženskoj i muškoj konkurenciji, nagrada za najboljeg trenera/izbornika, nagrade za najboljeg sportaša, sportašicu te sportaša s invaliditetom i na kraju, nagrada za volontera/-ku godine. Laureati će biti poznati kasnije večeras. Sretno svima!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider