Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šest glavnih ciljeva

U Splitu održana konferencija "Strateško planiranje i upravljanje razvojem sporta"

Konferencija "Strateško planiranje i upravljanje razvojem sporta" održana je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Danira Bilić (Photo: Luka Stanzl/PIXSELL)

Za razvoj hrvatskog sporta nužno je strateško upravljanje sportom te provedba Nacionalnog programa za razvoj sporta za razdoblje 2019. - 2026. godine, kojeg je usvojio Hrvatski sabor u srpnju ove godine, istaknuto je u petak u Splitu na konferenciji "Strateško planiranje i upravljanje razvojem sporta".

"Tema o strategiji sporta aktualnija je nego prije, pošto je u je u srpnju ove godine donesen Nacionalni program za razvoj sporta za razdoblje 2019. - 2026. godine, a to je prvi strateški dokument razvoja sporta u Republici Hrvatskoj", istaknula je predsjednica Nacionalnog vijeća za sport Danira Bilić.

Po njenim riječima taj je dokument definirao šest glavnih i 19 općih ciljeva i niz mjera i aktivnosti koje će trebati provesti kako bi se realizirali zadani ciljevi.

"Provedba tog strateškog dokumenta ovisit će o svim dionicima, ne samo iz područja sporta nego i drugih resora - na prvom mjestu resora financija, zatim znanosti, obrazovanja, kulture i turizma a to su veliki izazovi", poručila je Bilić.

Ona vjeruje kako će i konferencija u Splitu doprinijeti provedbi definirane strategije i razvoja sporta u Hrvatskoj.

Martina Jeričević, izaslanica Državne tajnice za sport Janice Kostelić, istaknula je kako hrvatski sport ima potencijal za razvoj te da taj potencijal treba iskoristiti.

"Bez strateškog upravljanja u sportu nema razvoja sporta u budućnosti," poručila je Jeričević.

Predstavnica RH za sport pri Europskoj komisiji Adela Čujko rekla je kako će Hrvatska u razdoblju predsjedanja Vijećem Europske unije u prvom polugodištu 2020. godine organizirati "EU sport forum".

"To veliko događanje vjerojatno će održati u ožujku iduće godine u Zagrebu, a taj sportski forum okuplja niz različitih dionika iz sporta, državnih uprava nadležnih za sport te europskih institucija", kazala je Čujko.

Predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periš istaknuo je kako taj savez na splitskom području okuplja oko 10.000 sportaša i 220 sportskih klubova.

Pročelnik za društvene djelatnosti u splitskoj Gradskoj upravi Mate Omazić je istaknuo kako je provedba strateških zamisli u sportu zahtjevan proces.

Konferencija "Strateško planiranje i upravljanje razvojem sporta" održana je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider