Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prozvali krivca

U boksačkom Savezu u strahu nakon prijetećeg pisma: Bojimo se za svoj život!

Nastavljaju se prepucavanja u Hrvatskom boksačkom savezu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Ante Vičević u priopćenju je istaknuo kako je Leonard Pijetraj glavni akter prijetećeg pisma koje je upućeno Savezu, a u kojem se spominju premlaćivanja i bombe. Istaknuo je da se zbog toga boje svoje živote.

Ovim putem želio bih skrenuti pozornost na niz događanja koja su pratila promjene u Hrvatskom boksačkom savezu, a rezultirale su prijetnjama, krađama, krivotvorenjem, zloporabama položaja i na koncu kaznenim prijavama, a sve od bivšeg vodstva saveza!

Nakon legalnih izbora, gdje sam na jedinoj skupštini održanoj od 2008. godine dobio većinu glasova te izabran za predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza, osobno sam izložen grubim lažima, vrijeđanjima, objedama i prijetnjama, koje sam prijavio policiji. Nas, legalno izabrani Izvršni odbor, koji je priznalo nadležno tijelo, Ured za opću upravu, što je potvrđeno rješenjem, pokušava se opstruirati, zaplašiti i omalovažiti, nazivajući nas i "drumskim razbojnicima“.

S druge strane činjenice su sljedeće:

Bivši predsjednik, bivši Izvršni odbor, bivša glavna tajnica i bivši izbornik pod istragom su upravo jer postoje dokazi o krađama više od 160.000 kuna, zloporabama službene dužnosti, a postoje i dokazi o krivotvorenju službenih isprava. Čak su i Ministarstvu uprave te Uredu za opću upravu pokušali podvaliti krivotvorenu dokumentaciju o nikad održanoj skupštini u 2010. godini u Karlovcu, kojom su pokušali prikazati da su učlanili 13 novih klubova u punopravno članstvo. Taj papir, uz Mladena Kruljca i Melitu Lochert, potpisali su kao ovjerovitelji potpisa Nikola Volarević i Leonard Pijetraj u listopadu ove godine, znači 10 mjeseci nakon te navodne sjednice skupštine!

Bivši je izbornik bezočno lagao i manipulirao podacima, čak i nakon što je suočen s činjenicama o krivotvorenju te da je upravo on odbio svaku suradnju s legalno izabranim vodstvom saveza i da spriječava sportaše da nastupaju u reprezentaciji. Taj isti Leonard Pijetraj glavni je akter u prijetećem pismu koje je upućeno HBS-u i ljudima iz vrha saveza, u kojem se spominju premlaćivanja i bombe. A kako je on poznat otprije po prijetnjama i otmici, sve je shvaćeno ozbiljno. Ujedno, nakon ove posljednje pismene prijetnje, čak smo izgubili i člana Izvršnog odbora, koji je preminuo od srčanog udara sa samo 56 godina! Zbog takvih stvari, sada se s razlogom bojimo za svoj život i živote naših obitelji, a znakovito je da su se nakon prvih prijetnji te grupe i pojedini boksači uplašili i odustali od nastupa za reprezentaciju.

O svemu su obaviještene policija i nadležne službe. Podnesene su i kaznene prijave protiv svih osoba koje su svojim potpisima sudjelovale u krađi sredstava HBS-a, krivotvorenjima, zloporabama i prijetnjama. Mi tražimo zaštitu od ovakvih ljudi jer je poznato kako završavaju obračuni s ovim ljudima. Sjetite se Kruljčeva Slavonskog Broda!

S poštovanjem,

Ante Vičević, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider