Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tko je sljedeći?

Tucak oduševljen: ''Ponizni smo, ali i svjesni svoje snage, mi smo prvaci svijeta''

Hrvatski vaterpolisti sjajno su započeli put ka obrani svjetskog zlata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je pobjedom 17:7 protiv SAD-a osigurala prvo mjesto u skupini i izravni plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak izrazio je zadovoljstvo te je istaknuo da ekipa mora zadržati pobjednički mentalitet.

"Apsolutno sam zadovoljan. I ova utakmica mora otići u jedan dnevnik uspomena naših fantastično odigranih utakmica. Završena je priča u našoj grupi, što smo htjeli, to smo i ostvarili – prvi smo u skupini. Sada ćemo se prvo isplivati i uživati", rekao je izbornik Ivica Tucak i dodao:

"Svaka naredna utakmica je najvažnija. Znate i sami da je četvrtfinalna utakmica ključna i ne daj Bože da tu napravimo neki kiks, ne želim to ni pomisliti. Želim da uživamo u trenucima lijepe igre, da budemo čvrsto s nogama na zemlji, ali želim i da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav, jer mi smo prvaci svijeta i jedna od najboljih reprezentacija svijeta. Taj pobjednički stav mora se prenositi u svaki zaveslaj, u svaku dodanu loptu, u svaki šut, u svaki blok, svaku obranu. Imamo divnu atmosferu, sve ide svojim tokom, ponizni smo, čvrsto s nogama na tlu, ali i svjesni svoje snage. To je ono što ne želim da ikada izađe iz naših glava".

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Maro Joković, Josip Vrlić i Ante Vukičević s po tri pogotka, dok su Andro Bušlje, Luka Lončar i Hrvoje Benić bili dvostruki strijelci, a po jedan gol su zabili Anđelo Šetka i Javier Garcia. Sjajni su bili i naši vratari jer je Marko Bijač skupio 11, a Ivan Marcelić 5 obrana.

"Opet smo od početka do kraja odigrali vrhunski. Nismo očekivali ovako dvije nadmoćne pobjede jer utakmice nisu bile lagane kako to rezultat pokazuje. Prvi cilj da budemo vodeći u skupini je ostvaren. Sada možemo mirno čekati četvrtfinale i svog protivnika, napraviti nekoliko treninga i odmoriti malo. Mislim da smo pokazali da imamo kvalitetu za velike rezultate", istaknuo je Loren Fatović.

U posljednjoj utakmici u grupnoj fazi, koju je na rasporedu u petak, 19. srpnja, u 13:30 po srednjoeuropskom vremenu, Hrvatska igra protiv Kazahstana, a četvrtfinale je 23. srpnja.

"Još jednom smo pokazali našu snagu, od početka do kraja, i u obrani, i u napadu. Osim nekoliko manjih pogrešaka, možemo biti zadovoljni. Na kraju je i Marcelić sjajno branio zadnju četvrtinu. Ovo ostavljamo iza nas, jer sada tek počinju pravi ispiti", dodao je trostruki strijelac Josip Vrlić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider