Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Najtežih 48 sati"

Izbornik otpustio kočnice: "Ovi momci su fascinantni. Sedma medalja zaredom. To nema nitko!"

Nakon što je Hrvatska osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, izbornik Tucak pohvalio je svoje igrače...

Ivica Tucak Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak pohvalio je karakter svojih igrača nakon 10-7 pobjede protiv Mađarske u utakmici za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu, a kojom je niz osvajanja odličja sa svjetskih smotri produžen na sedam.

"Hvala na čestitkama. One u prvom redu moraju ići momcima. Sjajni su to momci. Ovih 48 sati iza nas su jedni od najtežih u mom životu, međutim vidjeti danas ovakvu reakciju tih momaka, s ovakvim srcem i željom da se uzme ova medalja, da se izvučemo iz te tuge i boli koju smo imali, to je za mene fascinantno. To je za mene vrijednije od bronce i bilo čega. Moram reći hvala dečkima. I hvala mojim suradnicima koji su mi pomagali da prođemo kroz sve ovo. Presretan sam. Na vrhu smo ponovo. Medalja oko vrata sedmi put za redom. To nema nitko. Mi imamo", rekao je Tucak osvrnuvši se i na utakmicu protiv Mađarske:

Hrvatska osvojila svjetsku broncu na krilima čudesnog Jokovića! Slavlje hrvatskih vaterpolista (Foto: AFP) Maro Joković (Foto: AFP) Marko Bijač (Foto: AFP) +4 Maro Joković (Foto: AFP)

"Igra u obrani je bila fantastična kao i cijeli ovaj turnir. Marko izvrstan na golu. I ono što je prošlo on je kupio. Jokoviću je vjerojatno ovo najbolja igra u karijeri, ovo što je Maro danas odigrao, ja kao izbornik moram reći - kapa dolje. Naravno uz pomoć svih suigrača. Presretan sam. Mislim da smo odigrali jednu sjajnu taktičku utakmicu, znajući gdje će nam prijetiti najveće opasnosti. Sve u svemu sjajno odigrano. No ono što naglašavam je ta reakcija igrača, to je ono što čini ekipe velikima. Zato smo mi tu gdje jesmo. Neki se nakon onakvog polufinala ne mogu vratiti, mi to možemo, i to čini razliku od vrhunskih sportaša i ekipa. Nećemo uvijek biti prvi, to je jasno. Ali evo nas na postolju, s još jednom svjetskom medaljom, broncom. Nije to ona koju smo sanjali, svaki dan se budili s tim zlatom, danas smo trebali igrati finale, međutim sport je svijet upravo zbog toga što nudi ovakve osjećaje, diže te u nebesa, pa baca u ponor".

Kapetan Andro Bušlje bio je u momčadi na svih posljednjih osam SP-a te je osvojio sedmu medalju zaredom.

"Bio je dogovor da damo sve od sebe, da se ne moramo ničega bojati. Ni u obrani ni u napadu. Držali smo se tog dogovora i od početka do kraja iskoristili sve prilike koje smo imali. Bijač je na golu bio nesavladiv, a u napadu smo cijeli turnir a pogotovo danas imali Jokovića koji je i danas pokazao da je najbolji ljevak na svijetu", izjavio je Bušlje.

Sreću nije skrivao niti vratar Marko Bijač:

"Bitno je da doma nosimo još jednu medalju sa Svjetskog prvenstva. Jako sam sretan. Pokazali smo da smo čvrsta i jaka ekipa i u glavi. Uspjeli smo se oporaviti od teškog poraza u polufinalu i odigrali jednu izvrsnu utakmicu. Nije bilo lako, i Mađari su naravno bili iznimno motivirani. Ali na kraju zasluženo slavimo".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider