Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stigla kazna

Treneru Mo Faraha potvrđena četverogodišnja suspenzija

Sportski arbitražni sud suspendirao trenera trkača na duge staze Alberta Salazara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Amerikancu Albertu Salazaru, koji je trenirao neke od najboljih svjetskih trkača na duge staze, Sportski arbitražni sud (CAS) potvrdio je četverogodišnju suspenziju zbog niza kršenja antidoping pravila.

Ovaj 63-godišnjak, koji je trenirao britanskog trkača Mo Faraha i odveo ga do osvajanja olimpijskih medalja, američka je antidoping agencija suspendirala 2019. zbog "orkestriranja i olakšavanja" dopinga kao glavnog trenera u Nike Oregon projektu.

"CAS potvrđuje četverogodišnje zabrane izrečene dr. Jeffreyju Brownu i Albertu Salazaru zbog kršenja antidoping pravila", navodi se u priopćenju suda..

Salazar je također pokušao ometati proces kontrole dopinga sportaša u Nike Oregon projektu, objavila je USADA nakon četverogodišnje istrage.

Amerikanac je od 1980. osvojio tri uzastopna newyorška maratona prije nego što je počeo trenirati brojne olimpijce, uključujući Faraha koji je osvojio zlatne medalje na 5.000 i 10.000 metara na Igrama u Londonu i 2016. u Riju.

gol expired Ovogodišnje izdanje Hanžeka po rezultatima najbolje dosad divider

Farah nikada nije pao na testu na droge i nije optužen za bilo kakvo kršenje antidopinških pravila.

Salazar je prestao trenirati Faraha 2017. godine, kada se trkač odlučio preseliti natrag u Englesku. Farah je tada rekao da doping istraga nije razlog njihovog razdvajanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider