Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''ovo je tužan dan''

Tragedija: Dvostruki svjetski prvak nađen mrtav na dnu mora u nerazjašnjenim okolnostima

Pullin, poznat i pod nadimkom "Chumpy", stradao je roneći na dah ispred Gold Coasta u za sada nerazjašnjenim okolnostima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruki svjetski prvak u snowboardu i nositelj australske zastave na Olimpijskim igrama u Sočiju Alex Pullin (32) utopio se prilikom ronjenja na dah, objavile su australske vlasti.

Pullin, poznat i pod nadimkom "Chumpy", stradao je roneći na dah ispred Gold Coasta u za sada nerazjašnjenim okolnostima.

Drugi ronilac je pronašao Pullina na morskom dnu, a kada je njegovo tijelo izvučeno na obalu, spasioci su ga pokušali oživjeti, ali bezuspješno.

Pullin je osvojio zlatne medalje u snowboard crossu na svjetskim prvenstvima 2011. u La Molini i 2013. u Stonehamu, a ima i broncu sa SP-a 2017. u Sierra Nevadi.

gol expired Koliko utakmica! Vatreni dobili novog jakog protivnika ove jeseni, čeka se još jedan divider

Natjecao se i na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru (2010.), Sočiju (2014.), gdje je imao čast nositi australsku zastavu na otvaranju, te u Pjongčangu u Južnoj Koreji prije dvije godine.
Bio je i ljubitelj ronjenja, podvodnog ribolova i daskanja na vodi.

"Ovo je nevjerojatno tužan dan. Alex 'Chumpy' Pullin bio je jedan od naših velikih pionira zimskih sportova. Napadao je svaki dan s intenzitetom i svrhom", kazao je izvršni direktor Olimpijskog zimskog instituta u Australiji Geoff Lipshut.

Pullin je odrastao u podnožju viktorijanskih Alpa u Mansfieldu, gdje su njegovi roditelji vodili trgovinu sa skijaškom opremom.

"Chumpy je bio izvanredan pojedinac koji je u život i sport unosio strast. Ovaj gubitak tragičan je za sve koje je nadahnuo i volio," poručili su iz Instituta za sport New South Walesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider