Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
(pre)lijepa naša

Slika hrvatske ljepote opet ide u 190 zemalja svijeta, ali ne i bez velikog skandala

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se petu godinu zaredom od 23. do 28. travnja 2019. godine, priopćeno je iz Organizacijskog odbora utrke.

Galerija Drugu etapu Tour of Croatia otvorio je legendarni hrvatski biciklist Ivan Levačić (Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Niccolo Bonifazio, pobjednik prve etape Tour of Croatia (Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Utrka Tour of Croatia svima nam se uvukla pod kožu zbog prelijepih prizora raznih krajeva Lijepe naše. No kao i dosta toga u Hrvatskoj, ova se lijepa priča pretvorila u svađu.

Iz Ureda Tour of Croatia potvrđeno da će se održati šest etapa u šest dana te da će se uključiti i neki od gradova koji do sada nisu bili domaćini Toura te kako je novi sportski manager najtrofejniji i najuspješniji hrvatski biciklist svih vremena, Robert Kišerlovski, koji je nakon teške ozljede na ovogodišnjem Tour de Franceu zaključio bogatu sportsku karijeru.

"Iako sam u projekt bio uključen od samih početaka, zbog profesionalnog bavljenja biciklizmom nisam mogao aktivnije sudjelovati u realizaciji utrke. Sada mi je posebna čast, ali i velika odgovornost, svoje znanje i iskustvo usmjeriti na što bolji Tour of Croatia u budućnosti'', izjavio je Robert Kišerlovski te dodao kako je sigurno da će utrka nastaviti odlično promovirati Hrvatsku i biciklizam.

Novi direktor utrke Ivan Črnjarić napomenuo je važnost utrke koja će se prenositi u 190 zemalja na svim kontinentima svijeta.

"Po peti put u svijet ćemo poslati najljepšu razglednicu Republike Hrvatske i svjedočiti nastupu nekih od najboljih svjetskih biciklista. Još jednom ćemo pokazati kako je Hrvatska najljepša kad se ujedini, kad se utrkom obuhvate svi njezini dijelovi i siguran sam da će svi građani tih dana opet disati zajedno i biti ponosni na ovaj jedinstveni spoj sporta i turističko-gospodarske promocije Hrvatske'', izjavio je Ivan Črnjarić te je s posebnim zadovoljstvom istaknuo buduću projektnu i snažnu suradnju s Hrvatskim biciklističkim savezom (HBS) i ulaganjem dijela prihoda Toura u razvoj biciklizma i mlađih kategorija, posebice djece.

I ova lijepa priča dobila sudski epilog

A onda je stiglo priopćenje Vladimira Miholjevića, direktora tvrtke Top Sport Events d.o.o., koje prenosimo u cijelosti.

''Tour of Croatia za 2019. godinu nema nikakve veze s Tour of Croatia koju je moja tvrtka Top Sport Events d.o.o. u kojoj sam otpočetka jedini vlasnik pokrenula i organizirala 2015., 2016., 2017. i 2018. godine.
Osim 13 slova koja su sadržana u imenu Tour of Croatia, nova utrka nema nikakve veze sa dosadašnjim izdanjima Tour of Croatia. Istina je da ime utrke nije bilo registrirano pri Zavodu za intelektualno vlasništvo, što je nažalost iskoristio bivši suradnik Ivan Črnjarić i u svibnju ove godine zaštitio ime Tour of Croatia kao svoje privatno vlasništvo.

Nažalost, to je moj naivni propust jer sam od samog početka smatrao da ova utrka treba pridonositi svima, a Tour of Croatia je u prve četiri godine svog održavanja pod mojom organizacijom dobio brojne nagrade, proglašen je sportskim događajem godine i najljepšom razglednicom Hrvatske u svijetu.

Tvrdnja novog organizatora da se radi o 5. izdanju utrke je obmana i laž, jer je on (novi organizator tvrtka Thorax d.o.o.) prijavio utrku kao prvo izdanje, što jedino i može s obzirom da sav sadržaj i rezultati dosadašnja četiri izdanja nepobitno pripadaju tvrtki Top Sport Events. Novi organizator ima od svibnja ove godine samo ime, 13 slova, ali ne i iskustvo, organizaciju, znanje, nagrade i dr. Dapače, novi organizator nikada nije organizirao niti jednu biciklističku utrku, a tvrtka Thorax d.o.o. koja se pojavljuje kao novi organizator je prema službenim podacima u Sudskom registru registrirana za produkciju i modni dizajn, a uz to nalazi se u predstečajnoj nagodbi, a obveze Republici Hrvatskoj i javnim ustanovama otplaćuje kroz 48 rata.

Izjava predsjednika HBS-a Tomislava Zadra je najblaže rečeno skandalozna, jer je gospodin Zadro upoznat sa cijelim slučajem zbog kojeg je u HBS-u reagirala i sportska inspekcija. Izjava u kojoj gospodin Zadro dosadašnje rezultate i iskustvo TOC-a koji se „etablirao kao vrhunska međunarodna biciklistička utrka“ povezuje s novim organizatorima koji nemaju niti jedno iskustvo organizacije biciklističke utrke niti suradnje s HBS-om je neprofesionalna i žalosno je da tako nešto može izjaviti netko tko je na čelu nacionalnog saveza.

Slučaj „Tour of Croatia“ nalazi se na sudu.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider