Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na predviđeni datum

Francuski paradoks: Zabranili javna okupljanja, ali Tour de France može krenuti

Revidirani biciklistički kalendar dat će prednost najvećim utrkama, a svoje mjesto u njemu još treba pronaći i talijanski Giro koji je u svibnju trebao startati iz Mađarske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu izjavila je da start Tour de Francea 29. kolovoza nije doveden u pitanje, iako je francuska Vlada odlučila da se do rujna ne mogu održavati sportki i kulturni događaji koji bi okupili više od 5.000 osoba.

"Neće biti okupljanja s velikim brojem ljudi prije rujna, ali Tour može krenuti 29. kolovoza uz određene prilagodbe. Na organizatorima je da izađu s prijedlozima", izjavila je francuska ministrica sporta u srijedu, kad je objavljeno da španjolska Vuelta neće startati 14. kolovoza iz Nizozemske, na čijem su tlu trebale biti vožene i prve tri etape.

Kako je zbog situacije sa širenjem novog koronavirusa start Tour de France morao je biti odgođen za dva mjeseca, a novi predviđeni termin se preklapa s originalnim terminom Vuelte u biciklističkom kalendaru za 2020. Kako Tour de France i Vueltu organizira tvrtka ASO, sasvim je izvjesno da neće dopustiti preklapanje dvije od tri najveće višeetapne utrke. Iako nije službeno potvrđeno, sve su češće glasine da će Grand Tour utrka po Španjskoj biti održana u studenome. Potvrđeno je da će tri predviđene "nizozemske" etape biti brisane pa će ih ukupno biti 18, a utrka će startati iz Baskije.

Revidirani biciklistički kalendar dat će prednost najvećim utrkama, a svoje mjesto u njemu još treba pronaći i talijanski Giro koji je u svibnju trebao startati iz Mađarske.

Međunarodni biciklistički savez (UCI) još uvijek planira Svjetsko prvenstvo od 20. do 27. rujna, a domaćin je Švicarska. UCI je objavio da će odgođene velike, jednodnevne utrke (Milan - San Remo, Liege - Bastonge - Liege, Tour of Flanders i Paris - Roubaix) biti održane ove godine, a datumi će naknadno biti određeni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider