Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Sjajni Tomislav Pucar među 32 na Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu

U trećem će kolu Pucar igrati protiv pobjednika meča Nijemca Dimitrija Ovčarova i Talijana Niagola Stojanova.

Tomislav Pucar (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Hrvatski stolnotenisač Tomislav Pucar iskoristio je petu meč loptu te je u dvoboju drugog kola Svjetskog stolnoteniskog prvenstva u Durbanu svladao Slovaka Yang Wanga 4-3 (6-11, 3-11, 11-8, 11-9, 9-11, 19-17, 15-13).

Pucar, 47. na svjetskoj ljestvici, pobijedio je naturaliziranog Slovaka, koji je 38. na svijetu u ovom trenutku, u dramatičnom meču gdje je bio na rubu ispadanja u šestom setu.

Yang Wang je vrlo lako osvojio prva dva seta, ali Pucar se uspio potpuno vratiti u meč tako što je dobio mnogo dramatičniji treći i četvrti set.

Borna Ćorić Ogromna kazna za Francuza nakon glupog poteza u meču protiv Borne Ćorića divider

Naturalizirani Slovak je opet došao u prednost nakon što je dobio peti set i poveo 3-2, a nevjerojatna borba trajala je u šestom setu. Tada je Pucar spašavao meč lopte, a Yang Wang set lopte. No, nakon napete borbe Pucar je ipak izjednačio na 3-3 u setovima tako što je taj dio igre dobio s 19-17.

U odlučujućem sedmom setu Pucar je poveo 3-0, ali je Slovak potom dobio šest od idućih sedam poena te je poveo 6-4. No, do prvih meč lopti u odlučujućem setu došao je Pucar. Vodio je 10-8, ali je propustio te dvije šanse, kao i nove dvije kod 11-10 i 12-11. Potom je kod 12-13 spasio meč loptu, a od tog trenutka je nanizao tri poena. Dobio je ključni set 15-13 i plasirao se u treće kolo.

U trećem će kolu Pucar igrati protiv pobjednika meča Nijemca Dimitrija Ovčarova i Talijana Niagola Stojanova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider