Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Marijanoviću Štefanjski spust

Blagdanska utrka niz Savu: Tomislav Hohnjec pobijedio s minutom prednosti

Već prema običaju, utrka je imala start kod Podsusedskog mosta, a cilj je bio ispod zagrebačkog Jadranskog mosta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najboljih hrvatskih kanuista na divljim vodama, 42-godišnji Zagrepčanin Tomislav Hohnjec, pobjednik je 25. memorijalne utrke Tibor Šaramo, a Srbin Marko Marijanović je prvi prošao ciljem 50. izdanja tradicionalnog Štefanjskog spusta po rijeci Savi.

Već prema običaju, utrka je imala start kod Podsusedskog mosta, a cilj je bio ispod zagrebačkog Jadranskog mosta.

Dionicu dužine 12,5 km Marijanović (KKK Drina) je prošao za 36 minuta, 11 sekundi i 11 stotinki, a samo jednu i pol sekundu za njim zaostao je drugoplasirani Anes Šudić (KKK Vrbas) iz Bosne i Hercegovine. Treći je ciljem prošao Šudićev klupski kolega Dušan Mačkić, a četvrti je bio najbolje plasirani hrvatski kajakaš Ren Korpes (KKK Zagreb) koji je za pobjednikom zaostao za 31.83 sekunde.

U konkurenciji kanuista, koji su se natjecali za naslov pobjednika Memorijala Tibor Šaramo, najbolji je bio branitelj naslova osvojenog 2019. Tomislav Hohnjec (KKK Končar), nekadašnji svjetski prvak u spustu na divljim vodama. Njemu je za svladavanje dionice trebalo 38:02.15 minuta, a pobijedio ispred aktualnog hrvatskog olimijca u slalomu na divljim vodama Matije Marinića (KKK Zagreb) koji je došao na cilj gotovo cijelu minutu (58.47 sekundi) iza Hohnjeca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider