Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novozelanđanin slavi

Tom Walsh: "Zagreb je jedno od mojih najdražih natjecanja"

Novozelanđanin Tom Walsh pobjednik je Memorijala Ivana Ivančića u bacanju kugle na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Tom Walsh (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Deseti put sam u Zagrebu i ovo je bila moja peta pobjeda, nadam se da ću doći i iduće godine, kazao je Novozelanđanin Tom Walsh, pobjednik Memorijala Ivana Ivančića u bacanju kugle koje je održano na bacalištu pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Walsh je pobijedio sa 22.46 metara ostvarivši petu pobjedu na ovom mitingu izjednačivši se tako s Amerikancem Ryanom Crouserom, koji je na fontanama također pobijedio pet puta. No, aktualni svjetski prvak i olimpijski pobjednik, koji je ove godine izostao, još uvijek drži rekorder mitinga sa 22.84 metra. Zanimljivo, otkako se natjecanje u bacanju kugle održava pokraj fontana slavili su samo Crouser i Walsh.

"Atmosfera je bila sjajna, Zagreb je jedno od mojih najdražih natjecanje svake godine," kazao je 31-godišnji Novozelanđanin koji je prvi put u Zagrebu slavio 2014. godine.

"Davno sam pobijedio, 2014. godine. Bilo je to moje prvo natjecanje na kojem sam slavio," dodao je.

Walsh je na nedavnom SP-u u Budimpešti bio četvrti, a bila je to njegova treća "drvena medalja".

"Znam da sam u Budimpešti trebao baciti dalje, znao sam da je to u meni. No bio sam četvrti, a to je vrlo frustrirajuće. Sada me čeka završnica Dijamantne lige u Eugeneu i povratak kući. Nisam bio doma od travnja, kada ste s Novog Zelanda nije lagano putovati tamo-amo," kazao je pobjednik zagrebačkog mitinga.

Drugo mjesto osvojio je dvostruki svjetski prvak i aktualna bronca s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Joe Kovacs koji je bacio kuglu 21.72.

"Mislim da sam prvi put bio ovdje 2012. godine, uvijek sam se dobro proveo, ali nikad nisam slavio. Uvijek uživam doći ovdje, Zagreb mi je najdraži grad u Europi. Nadam se da će sljedeći put djeca biti sa mnom i da ćemo se dobro zabaviti. Volim hranu u Hrvatskoj i nakon ovoga imamo posebnu večeru koja je tradicija, pa jedva čekam. Ispred mene je još Eugeneu i sezona je gotova," kazao je Kovacs.

Treće mjesto je osvojio srebrni sa SP-a u Budimpešti Talijan Leonardo Fabbri koji je u Zagrebu bacio kuglu 21.55m.

"Stvarno sam zadovoljan rezultatom. Isprobao sam novu tehniku koju sam do sada isprobao samo jednom na treningu. Ovo mi je drugi put u Zagreb, zadnji put kad sam bio ovdje bacio sam 18 metara i završio kao zadnji, ali ove godine su me skoro svi znali, što znači da radim nešto posebno u bacanju kugle, i to je najbolji osjećaj za mene," kazao je Talijan.

"Moj glavni cilj za ovu sezonu bilo je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, gdje sam osvojio srebro, bacivši prvi put preko 22 metra, što je savršeno, a to znači da sve ide po planu."

Najbolji hrvatski bacač kugle i aktualni europski prvak Filip Mihaljević bio je četvrti sa 21.52 metara, što je 11 cm slabije od njegovog najboljeg rezultata ove sezone.

"Ovo je dobar rezultat, osjećao sam se prilično dobro. Umor koji sam osjećao nakon cijele sezone nije bio važan jer kada sam došao ovamo, vratio sam se u život. Kad staneš pred ovu publku jednostavno se vratiš u život, zaboravši na sve teške treninge i činjenicu da ste stalno na putovanju. Uvijek može bolje, ali stvarno sa zadovoljan sa 21.52 u Zagrebu," kazao je Mihaljević.

REZULTATI:

1. Tom Walsh (NZ) 22.46 m
2. Joe Kovacs (SAD) 21.72
3. Leonardo Fabbri (Ita) 21.55
4. FILIP MIHALJEVIĆ (HRV) 21.52
5. Roger Steen (SAD) 21.40
6. Armin Sinančević (Srb) 21.21
7. Payton Otterdahl (SAD) 21.21
8. Tomaš Stanek (Češ) 21.09
9. Zane Weir (Ita) 20.56
10. Rajindra Campbell (Jam) 19.81

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider