Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sedam puta uzeo Super Bowl

Definitivni kraj: Oprostila se ikona sporta koji je u posljednje vrijeme sve popularniji u Hrvatskoj

Tom Brady je tijekom karijere pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača Super Bowla, a u svom vlasništvu ima i tri nagrade za MVP-a sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo mi je teško napisati, ali došao je trenutak. Neću više igrati", poručio je Tom Brady, po mnogima najbolji igrač američkog nogometa u povijesti.

Proteklog vikenda ESPN je uzburkao svjetsku sportsku javnost informacijom kako je 44-godišnji Brady, quarterback Tampa Baya i sedmerostruki osvajač Super Bowla u povijesti, odlučio i definitivno reći zbogom sportu u kojem je vladao protekla dva desetljeća.

No, usporedno s tim su se pojavile i suprotne informacije. Ni sam Brady ni njegova momčad Tampa Bay nisu potvrdili takve navode. Isto tako, Tom Brady je poručio kako "ne želi žuriti s konačnim sudom" i da će dobro razmisliti o svemu i tek onda definitivno odlučiti.

"Teško mi je, ali došao je taj trenutak, Neću više igrati. Volim svoju NFL karijeru, ali je vrijeme da se fokusiram na neke druge stvari. I da vrijeme i energiju usmjerim na druge stvari. Uvijek sam smatrao da morate biti potpuno posvećeni sportu i ako niste onda nećete uspjeti. Davao sam baš sve od sebe tijekom 22 godine u NFL-u", rekao je Brady.

S New Englandom je osvojio šest naslova prvaka (2001., 2003., 2004., 2014., 2016. i 2018.) te je još tri puta igrao Super Bowl (2007., 2011., 2017.). U Tampa Bayu je, pak, osvojio jedan, prošlogodišnji naslov.

Brady je tijekom karijere pet puta osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača Super Bowla, a u svom vlasništvu ima i tri nagrade za MVP-a sezone.

Vlasnik je i svih najvažnijih rekorda za vođu navale, ima najviše osvojenih jarda dodavanjem (84,520 u sezoni i 13,049 u doigravanju), kao i najviše dodavanja za touchdown (624 u sezoni i 86 u doigravanju). I ove sezone Brady je bio odličan s 5,316 osvojenih jarda bacanjem i 43 bačena "touchdowna".

Zadnja utakmica mu tako ostaje ovosezonski poraz u doigravanju od Los Angeles Ramsa koji su u međuvremenu izborili nastup na Super Bowlu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider