Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
novo ime

Tko je Kristian Pilipović? Pobjegao je iz Austrije, rekli su mu da je lud što igra za Hrvatsku

Kristian Pilipović je novo hrvatsko pojačanje na Euru u rukometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za nastavak Europskog prvenstva u rukometu izbornik Hrvoje Horvat u sastav je ubacio golmana Kristiana Pilipovića koji bi trebao debitirati s 27 godina u dvoboju protiv Danske.

Pilipović je prije nekoliko godina dobio poziv u reprezentaciju Austrije, za koju je igrao na europskom i svjetskom prvenstvu. Bio je tamo prvi golman, Austrija mu je sve dala, ali onda je shvatio da nije sretan i da mora nešto promijeniti.

Sanjao je hrvatski dres, igrao je za Austriju, a navijao za Hrvatsku i pjevao hrvatsku himnu.

gol expired Invazija na Budimpeštu: Tisuće Hrvata dominiralo protiv ''slabašnih'' Danaca na tribini divider

Poručio je Austrijancima da odlazi, oni nisu bili sretni s tom odlukom, dugo je rješavao papire s IHF-om i sada je konačno uspio te će uskoro ispuniti svoje dječačke snove, a to je nastup za Hrvatsku.

Rekli su mu da je lud

Austrijanci su mu na odlasku poručili da je lud jer odlazi u Hrvatsku. Nisu mogli vjerovati što se događa, bio je to šok za njih jer im odlazi prvi golman, zahvalio se i skinuo austrijski dres koji je otpočetka bio uteg za njegovu karijeru.

gol expired Fenomenalni Islanđani razbili Francuze i napravili veliki korak prema polufinalu: Sve se zakompliciralo! divider

Danas igra u švicarskom Schaffhausenu, koji već godinama igra u Europi, a pred njim su tek najbolje godine u životu rukometnog golmana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider