Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Pobijedio svog uzora

Zlatni Tin Srbić poslao poklon Hrvatskoj: ''Još ne vjerujem što se dogodilo''

Tin Srbić postao je prava senzacija osvajanjem zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u gimnastici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić postao je prava senzacija Svjetskog prvenstva kada je u svom debitantskom nastupu osvojio zlato na preči i ostvario najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike.

Iza sebe je ostavio Nizozemca Epkea Zonderlanda, velikog majstora preče. ''On je uzor svima nama i stvarno je velika čast što mogu biti s njim u finalu'', rekao je Srbić u subotu, a onda u nedjelju pored tog istog velikog Nizozemca osvojio zlato.

''Presretan sam i zbunjen. Sad sam stranim novinarima dao milijun intervjua, nemam pojma što sam pričao, jer još ne znam što se dogodilo. Morat ću prvo sve prespavati da shvatim što se upravo dogodilo, kao u magli mi je sve'', rekao je nakon finala za Sportske Novosti.

''Nadao sam se da ću biti dobar, nadao sam se i medalji, pogotovo nakon trećeg mjesta u kvalifikacijama, ali zlato… Kad sam doskočio, bio sam lud od sreće jer sam odradio svoj maksimum. Mislio sam da to može biti dovoljno za broncu, ali kad sam vidio da je zlato… Ovo je prava nagrada za sve godine u gimnastici'', rekao je Srbić, koji je medalju posvetio Hrvatskoj koja je na dan njegovog finala proslavila Dan neovisnosti.

''Nisam nikada mislio da ću ja biti prvi koji će Hrvatskoj donijeti svjetsko zlato, i to baš na prikladan datum. Neka ovo bude poklon Hrvatskoj iz daleke Kanade za Dan neovisnosti. Nadam se da će se ljudima svidjeti moja čestitka'', rekao je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider