Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NASTAVAK KARIJERE U PITANJU

Svjetski poznati pikadist brutalno pretučen na ulicama Bruxellesa

Belgijski pikadist Kim Huybrechts napadnut je i pretučen dok je napuštao stadion nakon finala belgijskog Kupa.

Tim Huybrechts (Foto: Afp)

Teški incident dogodio se jučer u Bruxellesu, nakon finala belgijskoj nogometnog Kupa, koji je osvojio Union SG savladavši Royal Antwerp.

Naime, napuštajući stadion nakon utakmice, napadnut i pretučen je Kim Huybrechts, vrhunski pikadist i već dugo godina igrač najvišeg ranga tog sve popularnijeg sporta.

Bio na utakmici podržati klub za koji navija

On je veliki navijač Royal Antwerpa, a utakmicu koja se odigrala na King Baudouin stadionu je pohodio s prijateljem Kevinom Belmansom, također igračem pikada. 

akon iste su krenuli prema autobusima kojima su navijači trebali putovati nazad u Antwerpen, kad ih je napala grupa mlađih huligana.

Prvi je udarac primio Belmans, motociklističkom kacigom u glavu, nakon čega su Huybrechtsa srušili na pod te udaraca nogama po tijelo u glavi. Doživio je dvostruku frakturu ključne kosti desne ruke. Uspio se ustati te su njih dvojica pobjegli prema autobusima, gdje im je pružena liječnička njega.

38-godišnji Huybrechts je na kraju hospitaliziran i danas (petak) bi trebao biti podvrgnut operaciji.

Ovo bi mu moglo završiti karijeru

Budući da baca desnom rukom, Huybrechts će neko vrijeme biti onemogućen nastupati, ali postoji opasnost i da bi ovakva ozljeda mogla značiti kraj karijere. Nešto slično se nakon loma ruke već događalo određenim igračima, budući da nikad nisu uspjeli vratiti isti osjećaj.

On je trenutno van forme te je nakon dugo vremena ispao iz poretka najboljih 30 igrača svijeta, a nadao se uskoro se vratiti rezultatima iz najboljeg perioda karijere. Nažalost, to sad neće biti moguće.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider