Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krasno je pogodio

VIDEO Hrvatski nogometaš junak lude utakmice: Zabio u 95. minuti za pobjedu, njegov klub do 90. - gubio!

Tibor Halilović postigao je 5. pogodak sezone za svoj Heerenveen.

Tibor Halilović (Foto: Afp)

U prvoj utakmici polufinala doigravanja za mjesto u kvalifikacijama Konferencijske lige hrvatski nogometaš Tibor Halilović postigao je u 95. minuti pogodak za preokret i pobjedu svog Heerenveena protiv AZ Alkmaara.

Nizozemci i njihova Eredivisie imaju specifičan sustav natjecanja i kvalifikacija za europske pozicije, pa tako klubovi koji su završili od petog do osmog mjesta na ljestvici u osnovnom dijelu sezone (34 kola) razigravaju za to jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu.

Halilovićev Heerenveen bio je osmi i u dva susreta odmjerit će snage s petoplasiranim AZ Alkmaarom dok drugi para ovog doigravanja čine Vitesse i Utrecht.

U prvoj utakmici Heerenveen je ugostio AZ Alkmaar i pobijedio ga s 3:2 poslije nevjerojatno uzbudljivih i dramatičnih 30-ak minuta.

Sve do 58. golova nije bilo, a onda se otvorilo. Domaćini su poveli, ali gosti odmah u idućem napadu dolaze do izjednačenja, a u 65. minuti i preokreću rezultat.

Bio je AZ u prednosti sve do 90. minute kada je Heerenveen poravnao, da bi Halilović na ulasku u 95. dobio jednu loptu na desnoj strani šesnaesterca, namjestio se na šut i preciznim udarcem pogodio za veliko slavlje na stadionu. Pogodak pogledajte OVDJE.

U nedjelju se igra uzvratna utakmica u Alkmaaru.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider