Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će promjena?

Teroristi siju strah Parizom uoči OI-ja: Francuzi na nogama, Macron potvrdio glasine

Svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu zakazana je za 26. srpnja.

Francuska vojska i policija (Foto: Afp)

Emmanuel Macron priznao je da bi ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu mogla biti premještena na drugu lokaciju zbog straha od terorističkog napada Islamske države.

Francuzi su planirali da se ceremonija održi na rijeci Seini, a ne na olimpijskom stadionu kako je to dosad bilo. Oko deset i pol tisuća olimpijaca trebalo je prodefilirati Parizom na čamcima po Seini, ali postoje problemi.

Dosad su državni službenici demantirali medijske navode da će se ceremonija otvaranja, koja će se održati 26. srpnja, premjestiti na drugu lokaciju, ali Macron je sada potvrdio da se o tome ozbiljno razmišlja.

Razlog? Sve učestalija aktivnost Islamske države, koja je nakon moskovskog terorističkog napada na Crocus City Hall u kojem su poginule 144 osobe, počela prijetiti i utakmicama Lige prvaka.

Tako su uoči prvih utakmica četvrtfinala Lige prvaka poslali jezivu poruku, srećom sve je proteklo u najboljem redu. Ipak, policija ništa ne prepušta slučaju, Francuzi su nakon moskovskog napada podignuli razinu prijetnje na najvišu.

"Ovakva ceremonija otvaranja prva je takva u svijetu, možemo to učiniti i tako ćemo to učiniti, ali postoje plan B i C", rekao je Macron i dodao da postoji mogućnost da se ceremonija preseli na Stade de France.

Dodajmo kako su organizatori prvotno planirali da se ceremonija otvaranja održi uz čak 600 tisuća gledatelja, no Macron je smanjio broj ljudi koji će moći uživo pratiti ceremoniju.

Tako se očekuje da će više od 100 tisuća gledatelja pratiti paradu s rive, a još 220 tisuća s mostova i ulica.

Restoran Edina Džeke u Dubrovniku Restoran Edina Džeke u Dubrovniku zatrpali negativnim recenzijama: Evo o čemu se radi divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider