Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TUGA U ITALIJI

Igrači u suzama, talijanski mediji istaknuli ono što se dogodilo pet sekundi prije kraja: ''Izgubili smo na najokrutniji način''

Hrvatska je novi svjetski prvak u vaterpolu.

Galerija Talijanski vaterpolisti u suzama Talijanski vaterpolisti u suzama Dodjela zlata Barakudama +3 Dodjela zlata Barakudama

Po treći put u povijesti Hrvatska je osvojila naslov svjetskog prvaka u vaterpolu. U finalu su Barakude pobijedile Italiju nakon drame peteraca, baš kao što su u polufinalu pobijedile i Francusku.

Talijani su do finala došli tako što su u polufinalu izbacili europske prvake iz Zagreba, Španjolce. Talijani su u finalu imali pet sekundi prije kraja vodstvo 11:10, no Hrvatska je zabila i izborila peterce.

''Prokleti peterci: Kakva šteta za Italiju, svjetsko zlato ide Hrvatskoj'', naslov je na Gazzeti dello Sport.

Imali zlato pet sekundi prije kraja, a onda gol Hrvata

Treba reći kako talijanski mediji nisu nešto pretjerano ispratili ovo finale. Nogomet je u Italiji daleko ispred svih, a vaterpolsko finale dobilo je tek male izvještaje.

''Settebello su na najokrutniji način izgubili finale u Dohi u rijetko viđeno napetoj utakmici prepunoj udaraca i s nekoliko VAR intervencija'', dodaje Gazzetta.

Dodjela zlata Barakudama Zlato oko vrata i ponos do neba: Pogledajte kako je prošla dodjela medalja Barakudama divider

''Naša je vaterpolska reprezentacija nakon osvete Španjolskoj u polufinalu odigrala prelijepu utakmicu koja je završila 11:11. Vratili su se u finalu, ali su Hrvati zabili pet sekundi prije kraja'', stoji u izvještaju javne televizije Rai.

''Bez zlata za Italiju. Momčad Sandra Campagne izgubila je finale 15:13 nakon peteraca. Hrvati su zabili za izjednačenje u posljednjoj akciji na utakmici pet sekundi prije kraja. Bila je to izrazito izjednačena utakmica, a na kraju su kod peteraca odlučile greške Echeniquea i Di Fulvija'', istaknuo je Sky Italia.

U svim su izvještajima Talijani spomenuli taj gol Hrvata pet sekundi prije kraja te istaknuli kako je ovo treći naslov Hrvatske na svjetskim prvenstvima, dok su oni ostali na četiri.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider