Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izbornik im objasnio

Španjolci tuguju, spominju ''velike Hrvate' i ''čudesnog Mamića'', ali i suce

Favorizirana Španjolska teško se miri s porazom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što se nisu plasirali na Olimpijske igre u Riju, Španjolci su u susjedstvu kod najvećeg sportskog rivala Francuske željeli napraviti veliki rezultat. I nisu uspjeli, jer sa Svjetskog rukometnog prvenstva kući putuju već nakon četvrtfinala.

Razlog je dramatični poraz od Hrvatske kojoj većina rukometnih stručnjaka diljem Europe nije davala previše šanse. U nevjerici su bili Španjolci jer su se već vidjeli u velikom finalu s Francuzima, ali ispriječila se mlada hrvatska reprezentacija.

''Zbilja smo tužni. Nismo imali pravih rješenja protiv onih velikih Hrvata u obrani. Sve smo pokušali, ali nismo dovoljno zabili. I nevjerojatni Marko Mamić je za nas bio iznenađenje, polomio nam je vratove svojim golovima'', rekao je iskreni Joan Canellas nakon utakmice.

Gedeon Guardiola žalio se na suce te poručio kako nitko u svlačionici ne može objasniti kriterij danskih sudaca. Žale se i španjolski mediji, a Marca se raspisala o ''sportu u kojem više nego igdje dosta toga ovisi o sudačkom kriteriju''.

Žale se na posljednji napad

Posebno se u španjolskim medijima žale na posljednji napad Hrvatske koji je, istina, trajao prilično dugo odnosno suci su dopustili da toliko traje. Već su dignuli ruku za pasivni napad, a onda je Cindrić pogodio vratnicu nakon čega je dosuđen prekršaj. No u nastavku napada ruka danskih sudaca nije više bila podignuta zbog čega su Španjolci poludjeli, ali neopravdano jer je pokazan žuti karton zbog čega se pasivnost napada poništava.

Danski suci koji su nekad nama uzimali pobjede sada su, što se nas tiče, imali korektno suđenje. Tako je to u rukometu, malo nedostaje da se okrive suci, znamo to najbolje po sebi samima.

''To su takve utakmice o kojima odlučuje jedan jedini gol, jedan mali detalj'', rekao je španjolski izbornik, Katalonac Jordi Ribera.

''Mi smo htjeli iskoristiti naše prednosti, a to je obrana i brzi protunapadi. No oni su napadali mirno i nisu nam dali takvu priliku. Smirili su igru i nama zakomplicirali stvar'', rekao je izbornik Španjolaca.

Hrvatska će unatoč manjih šansama ipak u polufinale gdje nas čekaju Norvežani. U petak navečer opet smo uz Kauboje.

Ide li Hrvatska do finala Svjetskog prvenstva?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider