Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bolest je uznapredovala

Bivši prvak svijeta umire od raka: "Za mene više nema spasa. Razgovor s djecom bio je težak"

Bivši prvak svijeta u skoku s motkom, Tim Lobinger bori se s teškom bolešću.

Tim Lobinger (Foto: Instagram/Tim Lobinger/Screenshot)

Tim Lobinger, bivši prvak svijeta u skoku s motkom, boluje od agresivnog oblika tumora, a čini se kako nema mogućnosti za oporavak od teške bolesti.

Već pet godina bori se s bolešću, a 2018. godine uspio je dobiti prvu bitku. Izliječio je rak krvi, ali tek nakratko. Bolest se vratila samo dvije godine kasnije i agresivno uznapredovala:

"Za mene više nema spasa, moj rak je previše uznapredovao. U veljači su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebali bismo se dogovoriti oko mog pogreba, sve organizirati da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor s djecom bio je jako težak, znaju koliko sam loše", otkrio je 50-godišnji Lobinger u razgovoru za njemački Bild.

Tim Lobinger Tim Lobinger (Foto: Afp)

Poznati atletičar samo je ove godine proveo 150 dana u bolnici i poručuje da to nije život. Iako je visok čak 193 centimetra, ima samo 66 kilograma:

"To nije pravi život, život vrijedan življenja odvija se vani. Opet, uvijek postoje načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vrijedi se boriti za svaki dan koji mogu provesti sa svojom obitelji", zaključio je Lobinger.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider