Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
OBITELJSKA DRAMA

Svjetski prvak i njegova također poznata braća teško optužili oca: Policija se oglasila

Skandal u poznatoj sportskoj obitelji u Norveškoj.

Jakob Ingebrigtsen (Foto: Afp)

Norveška policija objavila je da otvara istragu vezanu za optužbe za nasilje koju su iznijeli olimpijski pobjednik na 1500 metara Jakob Ingebrigtsen i njegova dva brata Henrik i Filip protiv svoga oca i bivšega trenera Gjerta.

Njih su trojica u petak u listu Verdens Gang (VG) iznijela bombastične optužbe protiv oca. "Odrastali smo s agresivnim i autoritarnim ocem koji je u okviru svog obrazovanja koristio fizičko nasilje i prijetnje", izjavila su njih trojica.

"Još uvijek osjećamo tjeskobu i strah", dodali su.

Gjert, koji je trenirao trojicu sinova do prekida suradnje nakon OI-ja 2021. u Tokiju, gdje je Jakob osvojio zlato, poriče optužbe.

"Proveli smo više preliminarnih istraga i informacije koje su se pojavile dovele su do otvaranja istrage", izjavila je inspektorica Terese Braut Våge.

"Cilj je utvrditi je li počinjeno kazneno djelo", dodala je.

Jakob Ingebrigtsen Jakob Ingebrigtsen (Foto: Afp)

Odvjetnik Gjerta Ingebrigtsena, 57-godišnjeg bivšeg atletičara, kaže da odluka policije nije bila neočekivana.

"Moj je klijent siguran u ishod istrage", kazao je odvjetnik John Christian Elden te istaknuo kako je istraga "Gjertova jedina prilika da dokaže svoju nevinost".

Olimpijski pobjednik 23-godišnji Jakob Ingebrigtsen, najmlađi od trojice, najuspješniji je s naslovom svjetskog prvaka na 5000 metara iz 2022. i 2023. godine.

Njegova braća 32-godišnji Henrik i 30-godišnji Filip bili su europski prvaci na 1500 metara 2012. odnosno 2016.

Nakon prekida suradnje sa sinovima Gjert Ingebrigtsen počeo je trenirati norveškog trkača Narvea Giljea Nordåsa, što je izazvalo napetosti između njega i trojice braće, kao i unutar Norveškog atletskog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider