Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"kod kuće je najteže"

Gimnastički Svjetski kup u Osijeku: Domaći predstavnici pokušat će pomesti konkurenciju

U Osijeku se ovog vikenda održava turnir Svjetskog kupa u gimnastici. Od sedmero hrvatskih gimnastičara, kvalificiralo se njih petero i to u šest disciplina. Hrvatska se može nadati pravoj berbi medalja, a prvo zlato - ono Roberta Seligmana, već je palo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pet hrvatskih finalista na ukupno šest sprava, u dva će natjecateljska dana pokušati pomesti konkurenciju.

Za trofejnog domaćina i zaštitno lice kupa, Roberta Seligmana, vikend pun emocija.

"Najteže je nastupati kod kuće, pred domaćom publikom jer uvijek se želimo pokazati u što boljem svijetlu", rekao je.

S prvoplasiranog mjesta u kvalifikacijama, u finale su ušli i aktualni svjetski prvak Tin Srbić, te olimpijka Ana Đerek koja nastupa na parteru i gredi.

''Imamo šanse, 6 finala imamo i mislim da u svih 6 imamo šanse, ali to je gimnastika, u finalu svi krećemo od nule i svi imamo 'li-la' šanse'', rekla je Đerek.

"Naravno, ja ako odradim svoje stvarno vjerujem da će to opet bit zlato i vjerujem da ću odradit stvarno onako kako ja mogu'', smatra Srbić.

Kup u Osijeku održava se nakon europskog prvenstva, što je ostavilo traga.

"Nije lagan Svjetski kup, ali vidi se da je jedan dio sezone kada evo i ja, da nije Osijek, ne bi ni ja se natjecala, jer smo imali par težih svjetskih kupova, imali smo europsko prvenstvo i sad je vrijeme da se forma spusti.''

Nakon problema s laktom, vojne obveze i napornih, ali uspješnih nastupa, Tinu Srbiću ovo je najizazovnija sezona.

''Sve mi je brzo došlo, ali odradio sam ta 4 svjetska kupa stvarno savršeno, imam 2 srebra i 1 zlato, odradio sam europsko prvenstvo savršeno gdje sam uzeo srebro, tako da, evo, sezona do sad realno, možda je moglo jedan posto bolje da sve bude savršeno.''

Kruna sezone bile bi kvalifikacije za Olimpijske igre.

''Ove sezone cijeli fokus je na svjetskom prvenstvu u desetom mjesecu u Stuttgartu koje je kvalifikacijsko za Olimpijske igre gdje Tin Srbić, Filip Ude i ja stvarno polažemo velike nade'', rekao je Seligman.

''Ja sam trenutno na svjetskom kupu drugi na listi iza, a samo prvi ide na Olimpijske igre kroz svjetske kupove, tako da realno tu sam u odličnoj poziciji jer sam drugi, iza njega, a opet sam iza njega, pa je zato to malo teže, ali kažem, imam još to Svjetsko prvenstvo'', kaže Srbić.

U finalu osječkog kupa publici se predstavljaju i mladi Aurel Benović, te iskusna Tijanu Tkalčec. Na 10 sprava ukupno će nastupiti 80 svjetskih gimnastičara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider