Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svjetska liga

Hrvatska izgubila od Srbije nakon drame i raspucavanja peteraca

Domaćini su uspjeli izjednačiti dvije sekunde prije kraja susreta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 3. kolu skupine D Svjetske lige vaterpolisti Hrvatske u srijedu su u Nišu protiv Srbije izgubili sa 9:11 (3:1, 2:3, 1:1, 1:2/ 2:4) nakon raspucavanja peteraca, s tim da su domaćini uspjeli izjednačiti na 7:7 dvije sekunde prije kraja susreta.

Hrvatska je dobro krenula i vodstvo od 3:1 nakon prve četvrtine u drugoj je povećala na 5:2. No, domaćini su poravnali na 5-5 u trećoj dionici.

U zadnjih osam minuta susreta Hrvatska je ipak ušla sa golom prednosti (6:5) i u više navrata mogla je povećati vodstvo. Ante Vukičević tri minute prije kraja nije iskoristio peterac koji bi Hrvatskoj donio prednost od dva gola. Već u sljedećem napadu smo kažnjeni, najbolji srpski vaterpolist Filip Filipović zabija za 6:6.

Hrvatska opet dolazi do prednosti, Maro Joković je dvije minute i 18 sekundi prije kraja utakmice pogodio za vodstvo 7:6. Činilo se da će "Barakude" slaviti u Nišu, ali Srbija u posljednjem napadu uspijeva izboriti isključenje i sa igračem više ima priliku doći do izjednačenja. Na kraju se to i dogodilo, Dušan Mandić je dvije sekunde prije kraja pogodio za 7:7 i pobjednik je odlučen raspucavanjem peteraca .

U prve dvije serije hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli zabiti, udarac Jokovića obranio je Mitrović, a Vukičević je pogodio vratnicu. S druge strane, svi srpski izvođači bili su precizni (Filipović, Prlainović, Jakšić i Mandić), te je Srbija slavila sa 11:9 i osvojila je dva boda, dok je Hrvatskoj pripao bod.

Kod Hrvatske istaknuo se vratar Ivan Marcelić sa 16 obrana, po dva gola zabili su Loren Fatović i Xavier Garcia, a u strijelce su se upisali i Maro Joković, Josip Vrlić te Anđelo Šetka. Kod Srbije najefikasniji je bio Filip Filipović s tri gola.

Nakon tri kola Srbija ima pet bodova, Hrvatska četiri, a Rumunjska, koja je u prva dva kola izgubila od Hrvatske i Srbije, je na nuli. Do kraja natjecanja u skupini Hrvatska će 29. siječnja sljedeće godine gostovati u Rumunjskoj, a 12. ožujka će igrati protiv Srbije u Sisku.

Ove sezone nadmetanje u Svjetskoj ligi je modificirano kada je riječ o Europi. Naime, 14 momčadi je podijeljeno u četiri skupine iz koje će po dvije prvoplasirane izboriti plasman na završni turnir Europa kupa, a sa završnog turnira Europa kupa, koji se održava sljedeće godine, četiri najbolje momčadi ostvarit će pravo sudjelovanja na završnom turniru Svjetske lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider