Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
obrana kiksala

Barakude utrpale Japancima 20 golova i izborile polufinale Svjetske lige

Hrvatski vaterpolisti lakoćom su izborili polufinale Super finala Svjetske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Super finala Svjetske lige koje se odigrava u Beogradu. Oni su u četvrtfinalu uvjerljivo svladali Japance s 20-13 (4-3, 6-3, 5-2, 5-5).

Hrvatska je bez većih problema svladala Japan, reprezentaciju koja se odlikuje brzim plivanjem, ali ne i velikom taktičkom zrelošću. Golovima Jokovića i Bušlje nakon manje od tri minute bilo je 2-0 za Hrvatsku, no uslijedilo je jedino krizno razdoblje u igri naše momčadi pa su Japanci s dva gola Yusukea i jednim Atsushija čak i nakratko poveli sa 3-2.

Ipak, već do kraja prvog dijela Hrvatska je vratila prednost preko Bušlje i Fatovića da bi se početkom druge četvrtine vrlo brzo odvojila i na četiri gola razlike. Drugi dio utakmice stoga je bio puko odrađivanje posla.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Loren Fatović s pet golova, po tri su dodali Ivan Krapić i Anđelo Šetka, po dva Maro Joković, Ivan Buljubašić i Andro Bušlje, a po jedan Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš, dok je kod Japana čak pet golova postigao Inaba Yusuke.

Hrvatska će u subotnjem polufinalu od 16.45 sati igrati protiv pobjednika susreta Španjolska - Kazahstan.

Ranije u petak je Australija u prvom četvrtfinalu pobijedila Mađarsku sa 16-15 (1-2, 0-3, 4-2, 5-3, 6-5) boljim izvođenjem peteraca. Australija će u polufinalu igrati protiv pobjednika posljednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju domaćin Srbija i Kanada.

Pobjednik Svjetske lige izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider